Формування Об’єднаної звітності в ISpro

Формування Об’єднаної звітності в ISpro

Починаючи з I кварталу 2021 року роботодавці (страхувальники, податкові агенти) мають подавати відомості щодо ЄСВ та ПДФО у складі Об’єднаної звітності – Податковому розрахунку.

Звіти з ЄСВ та ПДФО представлені у вигляді окремих додатків до звіту. Дані про такі додатки відображаються в основній частині розрахунку – розд. I (для звичайних роботодавців).

Формування об’єднаної звітності ми розглянемо на прикладі програмного комплексу «ISpro».

Зверніть увагу, що для коректного формування Об’єднаної звітності необхідно зробити перевірку налаштувань «Форми 1-ДФ» та «Єдиного соціального внеску». Далі розглянемо, як це зробити.
 

Перевіряємо види доходів 1-ДФ 

Для початку в підсистемі «Облік персоналу» - «Облік праці й заробітної плати» - «Результати розрахунку» - «Об’єднана звітність» - створюємо звіт. В ньому обираємо квартал, за який подаємо звіт, та переходимо на вкладку «Види доходів 1-ДФ» (Мал. 1).


Мал. 1

Тут ми можемо або додати новий вид доходу (права кнопка мишки - «Створити»), або ж навпаки – видалити (на потрібному виді доходу натисніть направою кнопкою мишки — оберіть «Видалити»).

В цьому розділі ми можемо включити або виключити будь-який вид оплат. Для цього
станьте на «Код доходу 101», натисніть правою кнопкою миші та оберіть «Змінити». Потім у відкритому меню ще раз натискаємо правою кнопкою мишки й обираємо «Змінити». В поточному меню галочкою можна додати або видалити потрібний нам вид виплат (Мал. 2).


Мал. 2
 

Перевіряємо види доходів ЄСВ

Після цих налаштувань переходимо на вкладку «Доходи для ЄСВ» (Мал. 3) та переходимо у вкладку «Пільги», тут дані необхідно внести вручну. Далі в будь-якому місці натискаємо правою кнопкою мишки, обираємо «Створити» та обираємо пільгу в залежності від необхідного коду (Мал. 4). 


Мал. 3


Мал. 4

Проте спершу потрібно перевірити, щоб для співробітників, які мають право на пільгу, дане поле було заповнено в «Особовому рахунку» (Мал.5).


Мал. 5
 

Закінчуємо налаштування

Закладки «Лікарняні», «Відпустки», «Фонди» та «Стаж» передаються з налаштувань створеної Об’єднаної звітності за попередній квартал.
Якщо ж звіт формується вперше, то необхідні налаштування потрібно внести вручну.

Вкладка «Стаж» заповнюється автоматично, якщо було відмічено стаж в «Особовому рахунку» (Мал. 6). А для використання вкладки «Внутрішній сумісник» потрібно обрати необхідну класифікацію з довідника (Мал.7).


Мал. 6


Мал. 7

Вкладка «Інше» допоможе автоматизувати та полегшити заповнення звіту. Нижче наводимо приклад стандартного заповнення даних (Мал. 8).


Мал. 8

У вкладці «Інше» є два варіанти відображення пільги:
– за фактом застосування при розрахунку податку – тобто тільки в тій ситуації, коли пільга була застосована;
– по наявності в особовому рахунку – в будь-якому випадку, якщо пільга внесена в «особовий рахунок».

За потреби ви можете розділяти внутрішніх сумісників в Об’єднаної звітності, для цього поставте галочку навпроти «Виділяти внутрішніх сумісників в табл.6». 

Зверніть увагу, що для бюджетних установ потрібно обов’язково поставити нижню галочку «Бюджетне підприємство» для автоматичного заповнення в головній таблиці звіту. Проте ці налаштування індивідуальні для кожної бази в залежності від специфіки установи та робочого персоналу організації.
Якщо буде така потреба, ви завжди можете повернутись до стандартних налаштувань, просто натисніть кнопку «За замовчуванням» (Мал. 9). 


Мал. 9
 

Перевіряємо дані

Після того, як звіт сформовано, ми можемо скористатися видами реєстру для перевірки даних. Всередині звіту кожен із видів реєстру відповідає Додатку у звіті (Мал. 10) та дозволить отримати важливу інформацію для перевірки.


Мал. 10
 

Зберігаємо звіт для подання

Для того, щоб експортувати звіт, потрібно його виділити та натиснути «Реєстр» - «Експорт у форматі XML» - обираємо каталог для збереження звіту (важливо коректне заповнення полів «Код області» і «Код району») - натискаємо «ОК» (Мал. 11).


Мал. 11

Кількість завантажених файлів буде відповідати кількості додатків для подачі Об’єднаної звітності (Мал.12).


Мал. 12

Важливо, що для коректного заповнення та перенесення даних з «ISpro» у програму для подачі звітності, необхідно перевірити достовірність та актуальність «Довідника співробітників». Даний довідник повинен збігатись з вашою звітною програмою, наприклад «M.E.Doc».

 

В «ISpro» також реалізована можливість подавати розрахунок з типом «Довідковий». І вже зараз ми готуємо матеріал, в якому детально розкажемо про його заповнення.  

Тому слідкуйте за публікаціями та отримуйте першими корисну інформацію.


Якщо у Вас залишилися питання по формуванню Об’єднаної звітності за допомогою програмного комплексу «ISpro», наші сертифіковані спеціалісти на лінії консультація завжди до Ваших послуг.

+38 (095) 0364004;
+38 (098) 0364004;
+38 (073) 0364004.

 

Автор: Заболотовський Іван, кваліфікований спеціаліст по системі ISpro групи компаній Інтелектуальний сервіс 

#испро #купитьиспро #ISpro #ISproпридбати #системаіспро #іспрозарплата


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: