5 порад бухгалтеру, який працює в «M.E.Doc Зарплата»

5 порад бухгалтеру, який працює в «M.E.Doc Зарплата»

Колеги, ділимося з Вами знаннями, які є запорукою бездоганної роботи модуля «M.E.Doc Зарплата».

Почнемо з корисних порад:

1. Якщо працівник був звільнений, а потім знову прийнятий на роботу – для нього необхідно створити нову облікову картку, а попередню перевести в статус «Не використовується» у розділі «Довідники» - «Співробітники»(Мал.1).

Мал.1

Зверніть увагу! Створення нової картки виконується з відкритої старої, в статусі «Не використовується». Для цього натискаємо кнопку «Додати новий» та вносимо дані працівника, зберігаємо. Наступний порядковий табельний номер буде призначено автоматично системою, а створена картка відобразиться в кадрових даних модуля «M.E.Doc.Зарплата».

2. Якщо Вам необхідно налаштувати зовнішній вигляд розрахункової відомості так, щоб у ній відображалися колонки по всім видам нарахувань та утримань, які Ви використовуєте – в програмі це можна зробити за допомогою однієї кнопки! Для цього переходимо в «Адміністрування» - «Налаштування» - «Вигляд»  обираємо зліва нашу розрахункову відомість, а у правій робочій області налаштувань натискаємо кнопку у вигляді шестерні (Мал.2).

Мал.2

Відтепер, який би вид оплат Ви не створили та не додали будь-якому працівнику – аналогічна колонка автоматично з’явиться у розрахунковій відомості. 

3. Якщо Вам необхідно налаштувати програму розрахунку авансу – обов’язково зверніть увагу на такий аспект: за замовчуванням в пріоритеті програма завжди буде обирати відсоток, тому у полі налаштування авансу необхідно вказати тільки ОДНЕ із значень - відсоток або календарний день (Мал.3).

Мал.3

Якщо буде вказаний відсоток – то, не зважаючи на фактичну кількість відпрацьованого часу система нарахує заданий % від окладу. І навпаки – якщо встановлено певний календарний день – система нарахує аванс у відповідності до фактично відпрацьованого часу.

4. Якщо Вам  необхідно нарахувати виплату, наприклад, премію усім або групі працівників у розмірі певного заданого відсотка від окладу або однакової суми – нема необхідності вносити дані по кожному окремо. Для того щоб система застосувала однаковий відсоток  або задану суму всім одночасно , необхідно: зайти в меню «Реєстр документів» обрати вид оплат «Премії»  натиснути кнопку «Налаштування»  - відкриється вікно «Налаштування  шаблонів» (Мал.4). 

Мал.4

В цьому вікні натискаємо на кнопку «Значення за замовчуванням» (має вигляд прямокутника) і у вікні, що відкрилося задаємо потрібний відсоток  або суму та зберігаємо (Мал.5)

5. Якщо Ви перераховуєте заробітну плату працівникам на карту банку - Вам не потрібно в клієнт-банку набирати відомість вручну. Радимо Вам скористатися експортом відомостей нарахованої зарплати. Для цього потрібно: перейти в меню «Адміністрування» - «Експорт». У лівому полі обираємо виплату, в середній робочій області задаємо параметри за власними потребами, у правому полі обираємо необхідні реквізити та натискаємо кнопку «Виконати». (Мал.6)

Мал.6

Збережений документ у форматі DBF імпортуємо до системи клієнт-банк.

А тепер три найважливіші правила, які дозволять Вам уникнути невиправних помилок:

По-перше: не можна змінювати дату початку експлуатації системи (Мал.7)

Мал.7

У разі зміни дати, усі дані що передували новій видаляються без можливості відновлення.

По-друге: не можна редагувати стандартні графіки (Мал.8)

Мал.8

Адже вони є еталонними, саме  на основі них реалізована можливість створювати та виконувати персональні «тонкі» налаштування.  У програмі їх шість, під номерами від 1 до 6. Після редакції еталонного графіка більше не буде можливості повернутися  до налаштувань по замовчуванню. Тому, якщо Вам необхідно створити свій графік – просто скопіюйте найбільш схожий і вже його редагуйте та налаштовуйте .

По-третє: не можна видаляти облікову картку співробітника. Під час видалення порушується алгоритм генерації послідовності призначення табельних номерів і відновити його немає можливості . Для того щоб не відображалася картка працівника у системі достатньо просто перейти в меню «Довідники» - «Співробітники» відкрити непотрібну картку та проставити ознаку «Не використовується» (Мал.9)

Мал.9

Залишились питання? Звертайтеся на лінію конслуьтацій або напишіть нам у чат-бот! Разом – ми експерти!

Автор: Олена Каландіна, експерт з програми «M.E.Doc Зарплата» групи компаній Інтелектуальний сервіс.

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: