Інформація про кінцевих бенефіціарних власників: Мінфін завершує роботу над формою та змістом структури власності

Інформація про кінцевих бенефіціарних власників: Мінфін завершує роботу над формою та змістом структури власності

27 липня в Міністерстві фінансів відбулась робоча нарада з представниками Міністерства юстиції, Міністерства цифрової трансформації, Державної служби фінансового моніторингу та Національного банку України з питань затвердження форми та змісту структури власності юридичних осіб. 

Нагадаємо, що частиною четвертою Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 361-IX визначено, що юридичні особи, зареєстровані до набрання ним чинності, подають державному реєстратору інформацію про кінцевих бенефіціарних власників в обсязі, визначеному цим Законом, та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Про це ми згадували тут: Важливо! Оновлено порядок подання інформації про бенефіціарів


Також може бути цікаво:

Адаптивний карантин з 1 по 31 серпня: наслідки для бізнесу

Подбайте про отримання електронних довірчих послуг завчасно

Реформа й вдосконалення системи моніторингу ПДВ

Розширено перелік витрат, на які поширюється податкова знижка

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


Отже, всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі мають міститися відомості про КБВ та які зареєстровані до набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності, з дня набрання чинності таким актом мають подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ.

Наразі завершується робота над розробленням нормативно-правових актів з питань здійснення фінансового моніторингу, в тому числі і проекту наказу про затвердження форми та змісту структури власності.

«Наша головна задача сьогодні – в найкоротший термін доопрацювати та затвердити документ, оскільки у представників бізнесу і державних органів виникає багато запитань в цій сфері» - наголосив перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін наприкінці зустрічі.

Проект наказу буде оприлюднено найближчим часом, після узгодження остаточної версії проекту з державними органами та міжнародними експертами.

 

За матеріалами Мінфін та Бухгалтер 911

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Залишайте свої коментарі

Читайте також: