Які товари єдинники можуть продавати без РРО чи програмного РРО?

Які товари єдинники можуть продавати без РРО чи програмного РРО?

Які товари дозволені для застосування ФОП лише КОРО та РК

Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265), реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та розрахункові книжки (далі – РК) не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) платниками єдиного податку (фізичними особами – підприємцями), які не застосовують РРО та/або програмні РРО (далі – ПРРО) відповідно до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Єдинники вправі здійснювати розрахунки без застосування РРО з використанням РК та КОРО у разі здійснення роздрібної торгівлі продовольчими товарами, окрім підакцизних товарів (Постанова Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»).


Читайте також:

Які обов'язкові реквізити повинні мати Z-звіти та Х-звіти при роботі з ПРРО?

Пропонуються заходи зі зменшення тиску на бізнес

Депутати планують обмежити розмір банківської комісії за послуги еквайрингу

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Так, до продовольчих належать товари, що представляють собою харчові продукти в натуральному або переробленому вигляді, призначені для використання людиною в якості їжі, бутильована питна вода, алкогольна продукція (у тому числі пиво), безалкогольні напої, жувальна гумка, а також біологічно активні добавки.

При цьому такі платники, у разі здійснення роздрібної торгівлі підакцизними товарами, у тому числі пивом у пляшках і бляшанках зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО та/або ПРРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів (формуванням електронних розрахункових документів) встановленої форми.

 

Дізнатись більше про ПРРО

 

 Якщо у вас все ж залишились питання, такі, як кому потрібні ПРРО та коли ними користуватись, дізнайтесь за посиланням.

А про те, на що необхідно звернути увагу під час оформлення первинної документації в роздробній торгівлі можна ознайомитись більш детально в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН — "Облік у роздрібній торгівлі: порядок документообігу".

 

За матеріалами: ЗІР 109.02uteka.ua та Бухгалтер.UA

Редактор: Альона Панченко, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: