Не змогли скласти Z-звіт через раптово відключену електроенергію: що робити?

Не змогли скласти Z-звіт через раптово відключену електроенергію: що робити?
Ключові слова: фіскальний сервер, офлайн режим, відновлення зв'язку
 

ДПС у Черкаській області повідомили, що згідно з пп. 1 розділу V Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, було затвердженого наказом Мінфіна від 23.06.2020 р. №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547» (Порядок №317) у разі відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій (ПРРО) та фіскальним сервером проведення розрахункових операцій  здійснюється в режимі офлайн. 

Читайте також, що таке «наступне порушення» при застосуванні РРО-штрафів?

В такому режимі можна працювати не більше 36 годин, та не більше 168 годин на місяць, паралельно створюючи електронні розрахункові документи, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів.

Вони формуються фіскальним сервером згідно з Порядком визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн. Порядок в свою чергу затверджено відповідно до ст. 5 Закону України №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Таким чином відразу після відновлення зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером,  ПРРО має бути автоматично переведений з офлайн у онлайн режим (пп. 2 розділу V Порядку №317).

Зверніть увагу, що п. 7 розділу V Порядку №317 визначає, що коли в період роботи ПРРО в режимі офлайн настав термін формування Z-звіта, то його треба сформовати після видачі останнього чеку за цю зміну, але до формування повідомлення про відкриття наступної зміни (форма №3-ПРРО, J1316801). Фіскальні номери останнього розрахункового документа за цей день, фіскального звітного чека та Повідомлення за ф. №3-ПРРО про відкриття наступної зміни присвоюються із Діапазону послідовно.

Тобто, відключення електроенергії означає, що ПРРО треба перевести в режим офлайн, суб’єкт господарювання (касир) формує Z-звіт та закриває зміну.

Якщо ж касу реєстрували лише для роботи в режимі онлайн-обміну, то треба чекати відновлення зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером.

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: