З 7 вересня отримати лікарняний дистанційно не можна

З 7 вересня отримати лікарняний дистанційно не можна

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни щодо роботи з медичними висновками видавши наказ № 1609 (від 02.08.2021 р.). Документ передбачає внесення змін до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, а також до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. 

Наказ набирає чинності в день його опублікування. Оскільки документ було опубліковано в «Офіційному віснику» №69 (від 07.09.2021 р.), зміни почали діяти також з 7 вересня.

Цей Акт передбачає вилучення норми, яка давала можливість на період карантину, через COVID-19, видавати лікарняні листки на підставі звернення та опитування пацієнтів через телефон. Лікар таким чином надавав хворому первинну медичну допомогу і фіксував дані у медичній картці пацієнта хворого, строком до 5 днів.

Документ також анулював норму, що дозволяла створювати медичні висновки за допомогою телефону чи інтернет-телефонії. Такі висновки були підставою для відкриття лікарняних та формування електронного листка непрацездатності. 

Тому тепер, для формування медичного висновку, потрібно особисто звертатися до лікаря, який тільки після огляду пацієнта вносить дані у Реєстр медичних записів. Він вказує відомості про направлення та рецепти в системі охорони здоров'я та обґрунтовує тимчасову непрацездатність.

Проте, перехідний період окремих лікарняних МОЗ продовжило до 1 жовтня 2021 року.

Роботодавці вже отримали роз’яснення щодо порядку оплати е-лікарняних.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA та Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: