УВАГА: Зміни до форм звітності з ПДВ (плануються з 1 січня 2020 року)

УВАГА: Зміни до форм звітності з ПДВ (плануються з 1 січня 2020 року)

ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну "Про внесення змін до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 29 березня 2011 року № 167”.

Проєкт наказу розроблено з метою приведення звітності з ПДВ та порядку її подання у відповідність до норм чинного законодавства.

Так, з 01.01.2020 р. змінюється порядок обліку податкових пільг, зокрема скасовується обов’язок подання платниками податків Звіту про суми податкових пільг. Такі платники зобов’язані будуть вести облік податкових пільг з одночасним відображенням інформації про суми податкових пільг у податковій звітності, у тому числі й у податковій звітності з ПДВ. 

Інформація про суми податкових пільг у податковій звітності повинна містити, зокрема, такі дані: код пільги; найменування пільги згідно з довідником пільг та сума податку, не сплаченого до бюджету у зв’язку з отриманням податкової пільги.

На сьогодні форми податкової звітності з ПДВ не дають можливості повною мірою реалізувати ці вимоги.

Крім того, проєктом наказу враховано запровадження міжнародного номеру банківського рахунку IBAN.

У зв’язку з цим передбачено внесення змін до форми податкової декларації з ПДВ, зокрема:

  • додатка 6, доповнивши його відповідними реквізитами (код пільги, сума пільги тощо);
  • додатка 4, виключивши дві графи "МФО” та їх цифрові поля.

Крім того, проєктом наказу передбачено внесення змін до Розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України. А саме, пропонується доповнити такий розрахунок відповідними реквізитами ("Звітний новий”, "Уточнюючий” тощо), що забезпечить надання зазначеним вище особам можливості виправлення самостійно виявлених помилок за результатами проведеного розрахунку податкових зобов’язань за вказаними операціями.

Також документом запропоновано доповнити Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджений наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21, новим розділом, яким буде передбачено порядок визначення сум податку, не сплаченого суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку із звільненням від оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів/послуг.

Джерело: medoc.ua

Цікавить ще більше новин та інформації, або ж бажаєте дізнатись про нас детальніше? Тоді пропонуємо Вам ознайомитись з питаннями, які вас цікавлять, на сайті - https://intelserv.net.ua

Тут Ви зможете лише декількома кліками ознайомитись з продуктами та послугами, отримати інформацію стосовно заходів та безпосередньо на сайті отримати рахунок на необхідну вам послугу та продукт. "Інтелектуальний сервіс" - це сервіс рішень, які визначають майбутнє.


Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Читайте також: