ЄСВ Ліквідаційна з допомогою «M.E.Doc» та «СОТА»

ЄСВ Ліквідаційна з допомогою «M.E.Doc» та «СОТА»

Іноді настають такі періоди в житті підприємців коли вони припиняють свою діяльність і виникає питання з поданням ліквідаційного документу до органу доходів і зборів. Тож поговоримо сьогодні про Ліквідаційну ЄСВ.

1 серпня 2018 року набрав чинності наказ Мінфіну України від 15 травня 2018 року № 511, який було викладено в новій редакції Порядок № 435 , відповідно до якого, підприємці, незалежно від обраної системи оподаткування, у разі якщо вони вирішили припинити діяльність, мають протягом 30 календарних днів від дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності подати до органу ДФС додаток 5 «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» з позначкою типу форми Ліквідаційна.

Звіти такого типу пропонуємо  створити та відправити за допомогою програмного комплексу «M.E.Doc» , або веб-сервісу «СОТА». Тож далі розглянемо, як це зробити:


Для формування та подання Звіту з ЄСВ у програмі «M.E.Doc» реалізований модуль ЄДИНИЙ ВНЕСОК, у якому формуються звіти, в тому числі і Додаток 5 (Мал.1).


Мал. 1


Для створення форми із типом Ліквідаційна (Таблиці 1) виконайте такі дії :

  1. Оберіть період, в якому потрібно створити Ліквідаційну форму.
  2. Виділіть у модулі відповідну таблицю та оберіть в контекстному меню пункт Створити ліквідаційну ( Мал.2)

Мал. 2


Створюється нова пачка із таблицею із типом Ліквідаційна (мал. 3).

Мал.3


В свою чергу, для створення форми із типом Ліквідаційна, використовуючи веб-сервіс «СОТА»,  потрібно виконати наступні дії:

В Реєстрі звітів створіть «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (Мал.4)

Мал. 4


Відкриється вікно вибору типу форми та таблиці. Оберіть тип форми Ліквідаційна (Мал.5).

Мал. 5


Оберіть потрібну таблицю та натисніть на кнопку Створити. Створюється нова пачка із типом Ліквідаційна ( Мал.6).

Мал. 6


Увага! Додавання таблиць у створену пачку «Ліквідаційна» неможливе.


Отже, наші продукти «M.E.Doc» та «СОТА» - це Ваші найкращі помічники у роботі з різноманітними звітами та усіма типами електронних документів. Тож цінуйте свій час та використовуйте новітні програмні продукти для підприємств різних сфер діяльності та систем оподаткування.

Також додатково про Створення «скасовуючої» та «додаткової» по ЄСВ в ПЗ «M.E.Doc»


Автори: Одінцова К., Адлер А.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: