Документи довільного формату у програмі «M.E.Doc»

Документи довільного формату у програмі «M.E.Doc»

Документ довільного формату -  для чого він потрібен, якщо вже є визначені законом форми документів? 

Документ довільного формату - це форма документу, яка не затверджена законом, в якій є реквізити відправника та отримувача, що в результаті підпису ЕЦП, набуває юридичної сили на законодавчому рівні.

Функція з’явилась у програмі «M.E.Doc» з останнім оновленням 11.02.004. В ній ми і розглянемо дану функцію. Для цього відкриваємо Головне меню – Первинні документи – Реєстр первинних документів. На панелі інструментів натискаємо «Створити» та у діалоговому вікні вибрати «Документ довільного формату». (Мал. 1)

 

Мал. 1

 

У відкритій вкладці представлений інтерфейс, який включає в себе вид документу (Мал. 2)

 

Мал. 2

 

У рядку «відправник» зазначено реквізити того, хто відправляє, у рядку «отримувач», відповідно, кому відправиться документ, а також дата, його номер та сума. Після заповнення необхідних рядків, можна переглянути документ натиснувши на панелі інструментів кнопку «Показати бланк» (Мал. 3) 

 

Мал. 3

 

Також до документу можливо додавати вкладення. Це можна зробити з панелі інструментів, натиснувши «Створити запис», на самій вкладці документу, та зліва на панелі «Вкладення». 

Зліва є панель «Маршрут документа» (Мал. 4), на цій панелі показано скільки буде отримувачів, якщо вам потрібно налаштувати більше одного, то спочатку підпишіть документ, а потім на цій же панелі можна додайте декількох отримувачів. Можливо змінити маршрут документу завдяки спеціальним курсорам вниз та вгору.

 

Мал. 4

 

Якщо ми маємо декілька отримувачів, то шлях документу такий:

  • отримувач 1 погоджує документ – отримувач 2 отримує документ-погоджує і так далі, якщо отримувач 1 відхиляє документ, то отримувач 2 не отримує документ.

Всі зазначені отримувачі можуть переглянути документ та накладені підписи.

Документ відображається в реєстрі первинних документів, Найменування - Документ довільного формату, код - MULTIDOC, тип - Документ з вкладенням.

 

Придбати M.E.Doc

 

Сподіваємось, наша інформація  була корисною для Вас!

 

Автор: Клочко Денис, сертифікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"

 

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: