European Business Association підтримала Законопроект "Про хмарні послуги"

European Business Association підтримала Законопроект "Про хмарні послуги"

Сьогодні - час стрімкої діджиталізації усіх сфер життя та діяльності людини, і наша дежава поступово та впевнено крокує шляхом цифрових технологій.

Ще в минулому році був зареєстрований законопроект №2655 "Про хмарні послуги", котрий регулює сферу хмарних сервісів - доступ до ресурсів, захист даних тощо.

Що цікаво - цей законопроект базується на європейському принціпи Cloud First, а це означає, що при закупивлях, держоргани мають ставити в приорітет саме хмарні сервіси, і збалансувати умови умови постачальників хмарних сервісів та традиційного "заліза" - серверів. Зявдяки цьому можна значно зекономити бюджетні витрати, а також зменшити корупцію у процесах закупівель.

 


Читайте також:

Що ефективніше для бізнесу в період кризи: Хмарний сервер чи власне “залізо”?

Як змусити бізнес працювати швидше, використовуючи M.E.Doc. Бізнес та Інтеграцію?

На скільки безпечно зберігати документи в електронному вигляді? Рекомендації щодо архівування даних

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


 

Тенденція така, що бюджетні витрати держави на ІТ закупівлі значно зростають з кожним роком, адже обсяги інформації ростуть, а постійна необхідність модернізації дорогого обладнання, придбання нового потужного "заліза" та його обслуговування - коштує дуже недешево.

А хмарні рішення, в свою чергу, дозволяють суттєво зменшити витрати, при цьому, сплачується лише спожитий обсяг послуг, і відпадає необхідність створювати запас потужності на майбутнє.

Видання The Economist повідомляє про десятикратне збільшення обсягів цифрової інформації кожні 5 років. Україна витратила на ІТ закупівлі у 2017-му році 9,8 млрд грн, а у 2018 - вже 15,8 млрд грн. З такими темпами росту - на період 2020-2024 рр. витрати сягнуть близько 100 млрд грн. Саме тому є сенс впроваджувати стратегію Cloud First, яка дозволить зекономити за цей період близько 40 млрд грн, якщо хоча б 50% потреб ІТ сфери будуть задвольнятись за допомогою хмарних рішень.

Провідні держави світу вже впровадили процес впровадження стратегії цифрової трансформації, з урахуванням стратегії Cloud First. Одна лише Великобританія, зі своєю моделлю Урядової хмари ("G-Cloud"), зменшила витрати на 3,56 млрд фунтів стерлінгів за період 2012-2015 рр.
 

Європейська Бізнес Асоціація виступила у підтримку законопроекту №2655 "Про хмарні послуги" та закликає Верховну Раду розлянути та прийняти документ на найближчому засіданні. Таким чином, зекономлені бюджетні кошти можна буде використати у інших напрямках розвитку нашої держави.

Джерело: сайт Європейської Бізнес Асоціації
Редактор: Лісоколенко Ярослав, SMM-менеджер ГК "Інтелектуальний Сервіс"

 

 


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: