Досягнення провідних компаній України, завдяки використанню Хмарних серверів: досвід GigaCloud

Досягнення провідних компаній України, завдяки використанню Хмарних серверів: досвід GigaCloud

Мабуть, Ви чули останні новини про те, що European Business Association підтримала Законопроект "Про хмарні послуги". А також Верховна Рада підтримала законопроєкт, який збільшить ефективність використання державних ресурсів та врегулює застосування хмарних технологій.

Це дає нам привід радіти тому, що ми почали рухатись прогресивніше та у правильному напрямку, беручи приклад з європейських країн. 


Вам може бути цікаво:

Що Ефективніше Для Бізнесу В Період Кризи: Хмарний Сервер Чи Власне “Залізо”?

European Business Association Підтримала Законопроект "Про Хмарні Послуги"

Як Змусити Бізнес Працювати Швидше, Використовуючи M.E.Doc. Бізнес Та Інтеграцію?

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:

 

В цій статті хочемо розповісти як Хмарні технології змогли оптимізувати та покращити роботу в провідних компаніях України із різних сфер.

Кейс Prozorro

Система ProZorro ― це електронна платформа публічних закупівель, яка діє в Україні з 2016 року. Завдяки системі ProZorro Україна щорічно економить $1 млрд коштів платників податків.

Яке у них було завдання?

В 2018 році компанія емігрувала з  з хостингу Amazon Web Services в український дата-центр. Це необхідно було за умовами українського законодавства. Проте, вони розуміли, щоб забезпечити безперервне функціонування та діяльність системи компанії, їм необхідний ще один дата-центр.

Як вирішили це питання? 

ProZorro вирішили запустити роботу системи одразу на 2 дата-центри. Це збільшило б відмовостійкість та безперебійність системи, а отже і більш ефективну роботу загалом. 

Спеціалісти GigaCloud побудували ізольовану хмару на платформі віртуалізації OpenStack та налаштували її під потреби клієнта.

До того ж, компанія додатково отримала свого провайдера, який займається обслуговуванням та оптимізацією ресурсів для стабільної роботи.

Кейс «Эмсімед»

Це система, яка забезпечує отримання пацієнтами кваліфікованої медичної допомоги, а медичному персоналу та установам — ефективну автоматизацію всього процесу надання медичних послуг.

Як будь-яка компанія України, вона має відповідати чинному законодавству та вимогам стосовно безпеки та захисту інформації. Тому в них постало питання в тому, як масимально ефективно забезпечити цей сами захист.

Що вони для цього зробили?

Компанія прийшла до рішення, що необхідно використовувати сервіси центру обробки даних, які вже відповідають вимогам щодо захисту інформації. Тому вони звернулись до нашого офіційного партнера  GigaCloud.

І в найкоротші терміни впровадила ІТС МІС «ЕМСІМЕД» в хмарному сервісі дата-центру, створила КСЗІ та підтвердила її відповідність вимогам нормативних документів у сфері технічного захисту інформації та згаданої Постанови Кабінету Міністрів України. Тепер безпека та захист їх інформації гарантується КСЗІ України! 

Кейс OLL.TV

Наступний кейс компанії, можливо буде цікавий компаніям, які активно використовують інтернет-ресурси, мають свої сайти, інтернет-магазини. І час від часу у яких можуть відбуватись навантаження, через що може злетіти сервер та в цілому порушитись уся робота сайту та ін. 

Це особливо часто відбувається, якщо у компанії  є вигідні знижки, розпродажі та акції. Мабуть, знайомо, так?

Отже, OLL.TV -  це український сервіс інтернет-телебачення, розроблений компанією Digital Screens. А це 150 українських і зарубіжних телеканалів, більше 15 000 фільмів і серіалів, прямі трансляції спортивних подій у високій якості.

Яке завдання було у компанії?

Особливість роботи відеосервісу — велика відвідуваність. В періоди пікових навантажень, наприклад, під час трансляції футбольних матчів, сервіс за 5 хвилин одночасно отримує до 300 000 запитів на авторизацію і отримання контенту.

Щоб встигати обробляти таку величезну кількість інформації та запитів звичайної ІТ-інфраструктури явно не вистачає і доводиться витрачати кошти на додаткові ресурси, які у звичайному ритмі не потрібні, а отже це занадто багато витрат.

Як вони вирішили це завдання?

Компанія орендувала приватну хмару на платформі OpenStack у GigaCloud і розмістила в ній два окремих пули ресурсів. Один виділили під сегмент тестування навантажень, інший — під продуктову систему.

Які переваги це дало?
  • швидкий доступ до сучасних технологій;
  • надійність, гнучкість і масштабованість рішень;
  • можливість вивільнити ресурс IT-команди для роботи над клієнтським сервісом.
     

Це лише кілька прикладів від зовсім різних компаній і зовсім різних сфер діяльності, проте які доводять, що хмарні рішення - це майбутнє, яке дозволяє виконувати роботу в різних масштабах, зберігати інформацію на дійсно надійних серверах та оптимізувати завантаженість систем.

І, що не менш важливо, це і економія ваших витрат, оптимізація ресурсів та роботи вашої компанії, а отже більша виробнича потужність.

Якщо вам цікаво, як саме працюють Хмарні сервіси, які їх переваги на відміну від “заліза”,  та як максимально ефективно Ви можете їх використовувати на своєму підприємстві, переходьте за кнопкою нижче або ж замовте зворотній дзвінок і ми з радістю Вам все розповімо!

Дізнатись про Хмарні сервіси

Сподіваємось, ми були вам корисні. З турботою, “Інтелектуальний сервіс”)

Джерело: GigaGloud

Автор: Майорова Ніна - заступник керуючого відділом цифрових коммунікацій


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: