Генерація універсальних КЕП вже в автопродовженні!

Генерація універсальних КЕП вже в автопродовженні!

Ключові слова: автопродовження КЕП, універсальний ключ, формування КЕП

До уваги власників сертифікатів кваліфікованих електронних підписів (далі - КЕП) від АЦСК «Україна». В сервісі автоматичного продовження сертифікатів кваліфікованих електронних підписів реалізована можливість генерації універсальних ключів (з версії «M.E.Doc» 11.02.007 і вище).

Даний функціонал буде корисним для підписантів, яким потрібні саме універсальні електронні ключі для певних сервісів. Наприклад для користувачів кабінету респондента в порталі Державної служби статистики України


Вам також може бути цікаво:

Топ-6 найактуальніших питань ФОП стосовно РРО

Синхронізація з платформою ПТАХ

ПРРО: Cashalot чи СОТА Каса - що обрати?

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Раніше Для даного порталу користувачам, у яких були КЕП не універсального зразка, необхідно було робити повторну генерацію КЕП з виїздом в представництво АЦСК «Україна».  З версії «M.E.Doc» 11.02.007 процедура отримання універсальних КЕП спростилася і їх можна отримати скориставшись процедурою автоматичного продовження сертифікатів і без візиту до АЦСК.

Для цього в «M.E.Doc» необхідно виконати дії: «Адміністрування» - «Сертифікати» - «Заявки на сертифікат» - «Сформувати заявки» - «Замінити чинні». (Мал. 1)

Мал. 1

У вікні формування заявок на КЕП вкажіть ПІБ та телефон уповноваженої особи і парольний діалог. (пункти 1, 2, 3 на Мал. 2) 

Мал. 2

За необхідності актуалізуйте адресу електронної пошти та зверніть увагу на дату закінчення сертифікатів (пункт 4 на Мал. 2). Якщо всі дані внесені вірно, натискаємо «Далі».

Підпишіть Картку приєднання до договору про видачу КЕП (Мал. 3).

Мал. 3

Далі генерується ключ КЕП (Мал. 4):

1) Оберіть варіант зберігання ключа: якщо Ви використовуєте для ключів окремі спеціалізовані захищені носії – записуйте ключ на саме цей носій. Якщо Ваші ключі зберігаються на звичайних носіях – оберіть пункт «Зберігати секретний ключ у файл»;

2) Введіть пароль до нового ключа і повторіть його;

3) Якщо Ваші секретні ключі зберігаються не на захищених носіях – вкажіть шлях для збереження нового ключа. 

Мал. 4

 

Запам’ятайте шлях, за яким зберігаєте новий ключ! (Мал. 5)

Мал. 5

Підпишіть і відправте сформовану заявку на отримання сертифіката КЕП. (Мал. 6)

Мал. 6

Ви успішно відправили одну заявку та перегенерували один ключ КЕП на універсальний. 

УВАГА! Процедуру формування КЕП та відправки заявок (Мал. 4 – 6) Ви повторюєте стільки разів, скільки ключів КЕП Ви змінюєте.

По завершенню процедури автопродовження Ваші ключі КЕП будуть активовані після оплати рахунку за перегенерацію. Ви можете замовити його в момент формування заявок (Мал. 2), на нашому сайті або звернувшись до нас на лінію консультацій.

Отже, отримати універсальний ключ в ПО «M.E.Doc» можна швидко і легко, не виходячи з офісу.

Сподіваємося дана інформація буде Вам корисною і стане в нагоді в роботі!

 

 

 

Автор: Інна Дмитренко – сертифікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh


Залишайте свої коментарі!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: