Програмний РРО як лояльність в детінізації розрахунків

Програмний РРО як лояльність в детінізації розрахунків

Ключові слова: детінізація, розрахункові операції, ліміт доходу

Для значної частини представників бізнесу в Україні все актуальнішим стає питання обов'язкового використання РРО.

Цьому сприяли набрання чинності з 1 серпня 2020 року Закону України від 20 вересня 2019 року №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та Закон України від 20 вересня 2019 №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг»


Читати також:

Здійснюєте інтернет-продажі на єдиному податку? Відповідаємо на всі питання з РРО!

«СОТА.Каса»: як зареєструватися та які потрібні КЕП

Кому потрібні ПРРО та коли ними користуватись

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Згідно до цих змін, аудиторія користувачів РРО значно зросте.

По-перше, 1 жовтня 2020 року РРО повинні використовувати ФОП платники єдиного податку 2-4 груп, річний дохід яких перевищив 1  млн.грн. 

По-друге, з 1 січня 2021 року РРО використовуватимуть всі суб'єкти господарювання в сферах торгівлі, послуг, розваг, які здійснюють розрахункові операції (приймають готівку, розрахунки банківськими картками), реалізують підакцизні товари чи побутову техніку, - тобто всі, на кого розповсюджується дія закону №128-IX від 20 вересня.

*виняткові суб'єкти господарювання, які можуть НЕ використовувати РРО, зазначені в постанові Кабінету міністрів №1336 від 23 серпня 2000р.

Це рішучий крок з боку держави в напрямку детінізації сфер торгівлі та послуг, який змушує велику кількість підприємств та ФОП використовувати РРО та фіскалізувати чеки. 

Найбільш проблемною ситуація є для фоп та дрібних підприємств, адже РРО для них збільшить витрати на здійснення своєї діяльності.

Тому законодавці не обійшлись і без своєрідної “лояльності” в вигляді таких головних нововведень:

1. Ліміт доходу ФОП 2 групи на єдиному податку буде підвищено.

2. З 1 серпня 2020 року можна використовувати програмний РРО.

Саме програмний РРО є гарною можливістю уникнути значних фінансових витрат на придбання та обслуговування касових апаратів. А саме скорочення таких витрат є основною метою для всіх, кого стосуються зміни законодавства в напрямку детінізації розрахунків.

Читайте детальніше про програмні РРО

 

 

Автор: Віктор Малюк, сертифікований спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: