Налаштування святкових днів в "ISpro": базові поняття

Налаштування святкових днів в "ISpro": базові поняття

У програмному комплексі "ISpro" реалізована можливість внесення святкових днів та подальше перенесення вихідних (при необхідності) автоматично для всіх співробітників. 

Спочатку розглянемо створення нового свята та перенесення робочих днів.

Для цього необхідно:
•    У головному меню відкриваємо Загальні довідники – Календар. На вкладці Свята натискаємо Реєстр – Створити. У рядку який додався вносимо число, місяць та рік; також заносимо найменування свята, а також при необхідності проставляємо кількість скорочених робочих годин.

kalend01.png

При необхідності можна занести постійні свята на декілька років вперед. 
•    Якщо святковий день припадає на вихідний, то в програмі є можливість налаштувати автоматичне перенесення свят. Для цього в Календарі на вкладці Свята натискаємо Правка – Розставити перенесення свят. Перевірити правильність виконаних дій можна перейшовши на вкладку Перенесення дат. 
•    Якщо є виробнича необхідність змістити робочі дні на підприємстві, то  знаходячись у Календарі на вкладці

Перенесення дат можна створити запис вручну. Для цього натискаємо Реєстр – Створити. В результаті відкривається наступне вікно вводу:

kalend02.png

В полі "Перенести дату" вносимо той день котрий хочемо зробити робочим, а в полі  "На дату" – той, котрий буде вихідним. Натискаємо ОК і зберігаємо зміни. В результаті маємо наступний календар для всього підприємства:

kalend03.png

Далі розглянемо правила відміни постійного свята на прикладі 2 травня, відповідно до закону від 16.11.2017 починаючи з 2018 року цей день потрібно вважати робочим. 
Оскільки дане свято було постійним,то в календарі поле рік не заповнювалося.

kalend04.png

Тому для коректної відміни свята необхідно:
•    Заповнити поле рік поставивши останній рік дії свята (в нашому випадку 2017 рік)
•    За кожний рік ведення заробітної плати в "ISpro" необхідно створити свій рядок із святом 2 травня та заповненим роком його дії. Наприклад: «2 травня 2014; 2 травня 2015; 2 травня 2016 і т. д.». В результаті отримуємо:

kalend05.png

Подібні дії необхідно виконати для того, щоб не відбувся перерахунок заробітної плати за всю історію її ведення в системі "ISpro".

Якщо у Вас виникли будь-які запитання стосовно налаштування святкових днів, будь-ласка, зверніться до нашого контакт-центру за номерами телефону +38 (068) 061-65-96; +38 (050) 286-11-09; +38 (093) 326-81-80 і ми з радістю відповімо на всі Вашу питання.

Дякуємо за увагу! Поширюйте цю статтю через мережу Facebook.

.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: