Свята та перенесення в ISpro. Налаштовуємо Календар своєчасно

Свята та перенесення в ISpro. Налаштовуємо Календар своєчасно

Шановні колеги! Як Вам вже відомо, спеціально для Вас ми щомісяця публікуємо на нашому ресурсі корисні та цікаві статті по роботі з комплексною системою для ведення бухгалтерського обліку «ISpro». У цьому матеріалі ми завжди стараємось надати Вам інформацію по найбільш актуальним питанням з лінії консультації. І сьогодні мова піде саме про підсистему «Календар».

 

«Календар» призначений для автоматичного табелювання та перенесення святкових днів в підсистемі «Облік праці й заробітної плати».

 

Знаходиться «Календар» у меню «Загальні довідники».

 

Мал. 1

 

Зовнішнє він виглядає так:

Мал. 2

 

У верхній частині модуля ми бачимо сам календар та кількість днів у році.

 

У нижній частині є дві вкладки: перша –  «Свята» (тут відображаються святкові дні, котрі будуть табелюватись як святкові), та друга вкладка «Перенесення дат» (тут відображається з якої на яку дату буде перенесено робочий день чи святковий).

 

Починати роботу з модулем «Календар» потрібно з налаштування святкових днів. Для цього, находячись на вкладці «Свята», потрібно натиснути меню «Реєстр» - «Створити» (або просто натиснути на клавіатурі клавішу «Ins»).

 

Мал. 3

 

На вкладці «Свята» з’явиться порожній рядок, в котрому необхідно прописати з клавіатури: число; місяць (обрати з спливаючого списку); рік початку свята; найменування свята; кількість годин, на котру буде скорочено передсвятковий день.

 

Мал. 4

 

Після цього обов’язково необхідно зберегти зміни. Йдемо у меню «Реєстр» - «Зберегти» (або просто натискаємо на клавіатурі клавішу «F2»).

 

Мал. 5

 

Таким чином потрібно додати всі свята в році.

 

Після певних налаштувань на вкладці «Свята», нам необхідно налаштувати перенесення святкових днів, і саме для цього ми переходимо на вкладку «Перенесення днів».

 

Мал. 6

 

За аналогією зі вкладкою «Свята», тут також необхідно додати новий порожній рядок (меню «Реєстр» - «Створити»), після чого перед Вами з’явиться невелике вікно, у якому потрібно вказати:

1 - дату, яку потрібно перенести;

2 - дату, на яку потрібно перенести свято.

і натиснути кнопку «ОК»

Мал. 7

 

Після того, як Ви додали перенесення святкового дня, потрібно зберегти зміни (меню «Реєстр»-«Зберегти»).

 

Для того, щоб внесені Вами зміни в «Календарі» вступили в силу, обов’язково потрібно вийти з програми з видаленням тимчасових файлів.

 

Мал. 8

 

Виконавши послідовність цих дій, можна увійти в програму, та перевірити результати наших налаштувань: 20 квітня стало вихідним днем (відображається червоним кольором).

 

Мал. 9

 

Підсумувавши алгоритм дій для налаштування «Календаря», ми можемо впевнитись в тому, що в його налаштуванні немає нічого складного.

 

До речі, у програмі реалізований ще один варіант налаштування саме перенесень святкових днів – автоматичний! Для використання автоматичного перенесення святкових днів на весь рік, необхідно перейти в меню «Правка»-«Розставити перенесення свят».

 

Мал. 10

 

Перед Вами з’явиться невелике вікно, в котрому потрібно буде лише прописати з клавіатури рік, в котрому необхідно автоматично налаштувати перенесення святкових днів, і натиснути «ОК».

 

Мал. 11

 

Якщо у Вас залишились ще питання з налаштувань цього модулю, або виникли питання з інших підсистем програмного комплексу «ISpro» – обов’язково звертайтесь на нашу лінію консультацій, де наші фахівці із задоволенням нададуть відповіді на всі Ваші питання або дізнайтесь більше на сайті за посиланням - https://intelserv.net.ua/is-pro.

 

Цінуйте свій час та заздалегідь налаштовуйте «Календар» в ISpro!

 

Замовити ISpro


Автор: Кадочніков Андрій,  провідний спеціаліст по системі ISpro

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: