Створюємо новий вид оплат в ISpro

Створюємо новий вид оплат в ISpro

В роботі кожного підприємства нерідко зустрічається поява нових видів оплат. Але як їх створити у програмі «ISpro»? Зараз ми розповімо Вам та проілюструємо весь процес: від створення до відображення цих видів оплат у звітах.

 

Для початку зайдемо у програму за шляхом Управління персоналомОблік праці й заробітної платиПараметриНалаштування. У більшості випадків новий вид оплат схожий на який-небудь інший, що вже існує у програмі та використовується у розрахунках. Тому в налаштуваннях серед видів оплат обираємо той самий, схожий, і копіюємо, щоб збереглися усі налаштування. (Мал. 1)

Мал. 1


Читати також:

Обмеження 10 мінімальних зарплат в ISpro

Прийом працівника на роботу: алгоритм дій в «ISpro»

Свята та перенесення в ISpro. налаштовуємо Календар своєчасно

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:

 

Копіювати звіт можна через РеєстрКопіювати або клавішою F5. Після цього Ви побачите вікно «Створення виду оплати». У нашому прикладі ми будемо створювати надбавку «За престижність». У вікні, що з’явилося, вводимо код майбутнього виду оплат та назву. Також обираємо відповідний метод розрахунку. (Мал. 2)

Мал. 2

На цьому ж етапі можна змінити ті оплати, які входять у вихідну суму, тобто ті, від яких буде розраховуватися нова надбавка. Для цього у цьому ж вікні обираємо пункт Вихідна сума, виділяємо будь-яку оплату у правій частині та натискаємо F4 або РеєстрЗмінити

 

У вікні, що з’явилося («Нараховується на суму по видах виплат»), також виділяємо будь-яку оплату у правій частині та натискаємо F4. У новому вікні («Види виплат») можна змінити список оплат, від яких розраховується нова надбавка (якщо це необхідно), проставляючи або знімаючи «галочки» навпроти відповідних видів оплат. (Мал. 3)

Мал. 3

Закриваємо вікна натисканням на кнопку «ОК». Так само можна змінити ті види оплат, до яких входитиме нова надбавка, таким самим чином, як на попередньому етапі. (Мал. 4)

Мал. 4

Тобто обираємо необхідний вид оплат, натискаємо F4 або РеєстрЗмінити. Обираємо пункт Вихідна  сума, виділяємо будь-яку оплату у правій частині та натискаємо F4 або РеєстрЗмінити. У вікні, що з’явилося («Нараховується на суму по видах виплат»), також виділяємо будь-яку оплату у правій частині та натискаємо F4. І в новому вікні серед  оплат  додаємо або вилучаємо зі списку нашу надбавку.

 

Є два способи додати нарахування:

1 – усім працівникам,

2 – індивідуально.

 

Для того, щоб наша надбавка «За престижність» нараховувалась усім співробітникам, потрібно в налаштуваннях обрати Постійні нарахування, перейти у праву частину вікна та через клавішу Insert або РеєстрСтворити додати новий вид оплат. (Мал. 5)

Мал. 5

Тут обираємо надбавку; проставляємо дату початку її дії; відсоток (який буде вираховуватися від фактичної вихідної суми) або конкретну фіксовану суму. Зберігаємо натисканням клавіші «ОК» та виходимо. Перед виходом з цього вікна у головне меню програма покаже вікно з внесеними змінами у налаштуваннях. (Мал. 6)

Мал. 6

Натискаємо «ОК». Тепер можемо перевірити, чи застосувалася нова надбавка, і, якщо так, як вона вираховується. За шляхом Головне менюУправління персоналомОблік праці й заробітної платиКартотекаРозрахунковий лист. (Мал. 7)

Мал. 7

Тут ми бачимо, що новий вид оплати присутній у нарахуваннях. Також у вікні «Утримання» усі податки відображаються з урахуванням надбавки «За престижність».

Виділивши нашу надбавку, та через контекстне меню, обираємо пункт «Роз’яснення розрахунку». Бачимо, що новий вид оплат був розрахований як 10% від окладу. (Мал. 8)

Мал. 8

Якщо є робітники, у яких цієї надбавки не повинно бути, то заходимо у його особовий рахунок за шляхом Головне менюУправління персоналомОблік праці й заробітної платиКартотекаОсобові рахунки робітників. Заходимо в особовий рахунок співробітника, натискаємо на трикутник біля пункту «Призначення і переміщення» та обираємо «Постійні нарахування». (Мал. 9)

Мал. 9

У правій частині вікна бачимо нарахування для цього робітника. Чорним кольором відображаються нарахування, що додані у налаштуваннях по всьому підприємству. Синім кольором – додані вручну для обраного співробітника. 

 

Щоб відмінити нарахування вибираємо вид оплат та натискаємо «пробіл». Після цього у нижній частині вікна бачимо навпроти пункту «Розраховується» слово «Ні».

 

Якщо потрібно додати надбавку невеликій кількості робітників, то в їх особових рахунках у «Постійних нарахуваннях» натискаємо клавішу Insert, або РеєстрСтворити і додаємо необхідний вид оплат аналогічно тому, як ми додавали надбавку у налаштуваннях.

 

Якщо наш новий вид оплат присутній у нарахуваннях робітників, і він повинен бути відображений у звітах, то його потрібно додати у список.

 

Почнемо з ЄСВ. Головне меню – Управління персоналом – Облік праці й заробітної плати – Результати розрахунку – Єдиний соціальний внесок. Створюємо новий звіт (РеєстрСтворити або Insert). У вікні «Створення відомості єдиного соціального внеску» в лівій частині обираємо «Дохід». Становимось у праву частину вікна та натискаємо F4. (Мал. 10)

Мал. 10

Відмічаємо надбавку та натискаємо «ОК».

Так само включаємо наш вид оплат до звіту 1-ДФ. Головне менюУправління персоналомОблік праці й заробітної платиРезультати розрахункуДовідка «Форма 1 ДФ». Створюємо новий звіт (РеєстрСтворити або Insert). Вибираємо необхідні налаштування звіту у вікні «Створення довідки» та тиснемо «ОК»

 

У новому вікні «Створення довідки Форма № 1ДФ» переходимо у вкладку «Доходи», обираємо «Основний дохід» та натискаємо F4. Переходимо у вкладку «Вид оплат» та знову тиснемо F4. І так само, як і в ЄСВ, обираємо необхідні види оплат, у тому числі и надбавку, якщо це необхідно. (Мал. 11)

Мал. 11

Далі – «ОК».

 

Вище описані прості дії для створення нового виду оплати. У більш тонкому налаштуванні Вам допоможуть наші спеціалісти за телефонами гарячої лінії:

+38 (095) 036-40-04;

+38 (098) 036-40-04;

+38 (073) 036-40-04.

 

Ми з радістю відповімо на всі Ваші питання. Також сподіваємось, що дана стаття була корисною для вас.

 

З турботою, «Інтелектуальний сервіс»!

 


Автор: Анатолій Адлер, кваліфікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс", провідний спеціаліст по системі "ISpro"

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: