Посилюють ідентифікацію фізосіб при переказі коштів. Підписано Закон

Посилюють ідентифікацію фізосіб при переказі коштів. Підписано Закон

Володимир Зеленський підписав Закон України «Про платіжні послуги» № 1591-ІХ (від 30.06.2021 р.). Про це повідомили в Офісі Президента.

Документ набуває чинності на наступний день після опублікування почнуть діяти через 12 місяців після його оприлюднення, крім деяких статей.
 

Що змінює Закон № 1591-ІХ?

Закон визначає дев’ять категорій надавачів платіжних послуг, а також передбачає появу нових учасників ринку: установи електронних грошей, платіжні установи, філії іноземних платіжних установ, надавачі послуги з надання відомостей з рахунків.

Крім того, буде існувати дев'ять платіжних послуг, дві з них – нефінансові: послуга з ініціювання платіжної операції та послуга з надання відомостей з рахунків).
 

Небанківські надавачі платіжних послуг 

Платіжні установи, поштові оператори, установи електронних грошей та ряд інших надавачі в платіжних послуг отримають можливість відкривати платіжні рахунки, випускати платіжні картки й електронні гроші. Від таких установ будуть не вимагати здійснення перекази у платіжних системах.
 

Зміни щодо Нацбанку

Національний банк зможе випускати «цифрову валюту Національного банку України» та створити платформу, на якій можна буде тестувати послуги, технології та інструменти на платіжному ринку, що засновані на інноваційних технологіях.
 

Кібербезпека

Документ передбачає посилення відповідальності за незаконні дії щодо платіжних інструментів, платіжних та банківських рахунків, а постачальники платіжних повинні будуть використовувати посилену аутентифікацію користувачів у ряді випадків.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: