е-ТТН 2024

е-ТТН 2024

У 2019 році розпочалось впровадження проекту е-ТТН, що передбачає заміну паперових товарно-транспортних накладних електронними.


е-ТТН має на меті:

  • спростити процес перевезень;
  • зменшити витрати для бізнесу, підвищити якість та прозорість перевезень;
  • наблизити українське законодавство до європейських стандартів.

Наразі, про повний та обов’язковий перехід на e-ТТН не йдеться. Триває добровільне тестування електронних ТТН, це означає що:

  • на період тестування використання е-ТТН добровільне;
  • при використанні е-ТТН трьома учасниками вантажоперевезення вам знадобиться одна паперова копія з усіма підписами. Вона стане у нагоді у випадку перевірки Державною службою з безпеки на транспорті.

Коли електронна ТТН стане обов'язковою, паперовий документ буде не потрібен.  Але точної дати ще не відомо. Раніше, вже звучали дати 1 серпня 2022 року та 1 серпня 2023 року.

У 2024 році поки йдеться про розширення списку провайдерів електронного документообігу які будуть залучені до системи е-ТТН. Також про розробки інтеграцій з іншими системами, впровадження підсистем взаємодії з користувачами, створення довідок та інше. Держава працює над юридичним напрямком запровадження е-ТТН, та над технічними питаннями – новими опціями та можливостями.

Ви можете приєднатись до тестування проекта е-ТТН разом із продуктами від  Linkos Group:

СОТА API е-ТТН — забезпечує інтеграцію з зовнішніми системами, що дозволяє виконати повний документообіг документами з ЦБД ІКС.

Вебкабінет СОТА е-ТТН — рішення, що дозволяє, створювати, редагувати та мати доступ до необхідних документів усім, хто бере участь у перевезенні.

Доєднуйтесь до тестування. Коли відбудеться запуск централізованої системи по роботі з е-ТТН у дослідну експлуатацію -  ви та ваш бізнес будете готові!

Наші телефони:
+380950364004 vodafone;
+380980364004 kyivstar;
+380730364004 lifecell

Автор: Машталер Міла  - провідний спеціаліст ГК “Інтелектуальний сервіс”.

Читайте також: