ПФУ про порядок реєстрації роботодавців для створення е-трудових

ПФУ про порядок реєстрації роботодавців для створення  е-трудових

Пенсійний фонд, зокрема Департамент з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації надав роз’яснення щодо порядку реєстрації користувачів на веб-порталі ПФУ. 

Пункт 4 Розділу IV Положення № 13-1 передбачає, що реєстрація роботодавців буде відбуватись внаслідок написання заяви. Вона має бути подана за встановленою формою та з додатками (2 та 3), відповідно до Положення №13-1. 

Заяву потрібно подати до ПФУ особисто, пред'явивши документи, що можуть засвідчити особу. Якщо ж заява подається через уповноваженого представника, до такої заяви потрібно додати документи, які можуть підтвердити його повноваження.
 

Щоб зареєструвати страхувальників на Веб-порталі потрібно обов'язково вказати:

– повну назву юридичної особи;

– дату державної реєстрації згідно з витягом з ЄДР;

– код за ЄДРПОУ (пункт 4 Розділу IV Положення № 13-1).
 

До страхувальників відносять підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, що були створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання.

Це суб'єкти господарювання, що використовують працю фізичних осіб відповідно до трудових договорів, цивільно-правових договорів або на інших умовах, що передбачаються законодавством.

Це можуть бути філії, представництва, відділення чи інші відокремлені підрозділи, що мають окремий баланс та самостійно розраховуються з працівниками.

Для фізичних осіб та страхувальників, що мають електронні підписи (КЕП), реєстрація на порталі відбувається автоматично. Проте авторизувати користувача на Веб-порталі як страхувальника використовуючи КЕП, мають право лише особи, що володіють підписом керівництва підприємства, або ж підписом електронної печатки.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA
#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограмумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Читайте також: