Нацбанк розширює можливості використання корпоративних платіжних карток

Нацбанк розширює можливості використання корпоративних платіжних карток

Національний банк України постановою від 25.06.2021 р. № 60 вніс зміни до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів та змінив порядок їх використання. Нові норми почали діяти вже з початку липня.

Нацбанк прокоментував, що таке рішення розширить можливості використання корпоративних платіжних карток. Зазначене положення передбачає наступні положення:
 

Повноваження використовувати картки

Тепер підприємці можуть самостійно визначати осіб, які можуть користуватись корпоративними бізнесовими електронними платіжними засобами, що емітовані до відповідного рахунку. 

Власник зобов’язаний передати банку ідентифікаційні дані осіб, в порядку, що визначений внутрішньобанківськими правилами та прийнятим договором з емітентом.
 

Розмежовано відповідальність 

Розмежовано відповідальність суб'єктів господарювання та осіб, що використовують корпоративні платіжні картки.

Саме підприємець, тобто власник рахунку, буде нести відповідальність за використання корпоративних платіжних карток для проведення платіжних операцій.
 

Отримання картки

Наразі спрощено процес отримання платіжних карток довіреними особами чи представниками власника рахунку.

Для цього потрібно скласти довіреність на отримання електронного платіжного засобу, що може бути засвідчена уповноваженим працівником банку. Проте в такому випадку довіреність має складатись в банку та в присутності підприємця (власника рахунку). В цьому випадку довіреність не потребує додаткового засвідчення.
 

Переказ з платіжної картки – безготівковий розрахунок

Користувачі все ще можуть отримувати готівку за допомогою корпоративних платіжних карток, проте у розмірах, що встановлені нормативно-правовими актами Нацбанку щодо ведення касових операцій представниками бізнесу. 

Але забороняється використовувати корпоративні картки для виплати заробітної плати, допомоги та інших соцвиплат. 

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA
#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограмумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: