Визначено обов’язкові реквізити електронного листка непрацездатності

Визначено обов’язкові реквізити електронного листка непрацездатності

Міністерство охорони здоров’я в наказі від 17.06.2021 р. № 1234 визначили механізм створення листків непрацездатності (е-лікарняних) в Електронному реєстрі листків непрацездатності.

Обов’язковими реквізитами е-лікарняних визначено: єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності (ЛП), кваліфікований електронний підпис, інформація про тимчасову непрацездатність.

Е-лікарняний формують згідно з на підставі медичного висновку в Реєстрі, в процесі чого особу-пацієнта ідентифікують як застраховану особу в реєстрі застрахованих осіб.

В листку непрацездатності вказуються дати його відкриття та закриття відповідно до дат, що зазначені в медичному висновку. Виданим е-лікарняний вважається з дня, що слідує за датою його закриття.

Період, що зазначено у листку непрацездатності можуть скоротити. Зробити це можуть лише на підставі наступних відомостей: 

1) дані з електронної системи охорони здоров'я: 

  • про те, що новий медичний висновок стосується випадку тимчасової непрацездатності;
  • лікарський висновок має відмітку про новий випадок тимчасової непрацездатності, що належить до однієї категорії медичних висновків (висновку за іншою категорією); це ж стосується й отримання таких висновків в один день;

2) відомості з централізованого банку даних з проблем інвалідності про встановлення МСЕК групи інвалідності:

  • зміна групи інвалідності,
  • підтвердження встановленої групи інвалідності. 

В цих випадках період дії листка непрацездатності буде скорочено датою винесення відповідного рішення МСЕК.

А листки непрацездатності з позначкою «Вагітність та пологи» вважаються виданими з дня відкриття такого листка непрацездатності.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній
Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: