Дайджест новин

Дайджест новин

Коли е-лікарняні стають підставою для призначення допомоги

У ФСС нагадали, що саме на основі е-лікарняних, що формуються автоматично на підставі медичного висновку лікаря, працівнику надається матеріальна допомога від фонду. Але на відміну від паперових лікарняних, що видавались по закінченню хвороби, е-лікарняні формується відразу після відкриття лікарняного медичним висновком лікаря.

Такий лікарняний відразу має статус «закритий», але для призначення матеріальної допомоги його можна буде використовувати тільки по завершенню визначеного періоду непрацездатності. 

Матеріальне забезпечення по листку непрацездатності роботодавець повинен нарахувати не пізніше ніж на 10 календарний день з моменту закриття лікарняного. А для подачі заяви-розрахунку додатково відводиться 5 днів після призначення допомоги. 

Читати повністю
 

Змінено Порядок розрахунку середньої зарплати №100 

1 вересня Кабінет міністрів прийняв постанову «Деякі питання обчислення середньої заробітної плати», яка передбачає оновлення Порядку №100 (абз. 2 та 3 п. 3). 

Проєкт постанови передбачає, що до розрахунку середньої заробітної плати потрібно включати:

  • суму нарахованої зарплати (включно з преміями та іншими стимулюючими виплатами). Усі надходження будуть враховуватись за місяць, коли вони були нараховані;
  • премії та інші додаткові виплати за звітний період потрібно буде включати до заробітку за такий період для підрахунку середньої заробітної плати. 

До того ж змінюється перелік виплат, що не будуть враховуватись до середньої заробітної плати. Так, виплати, що пов'язані зі святковими виплатами, винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків будуть стосуватись цього переліку.

Читати повністю
 

З 7 вересня отримати лікарняний дистанційно не можна 

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни щодо роботи з медичними висновками видавши наказ № 1609 (від 02.08.2021 р.).

Документ передбачає внесення змін до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують хворобу громадян, а також до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. 

Акт передбачає вилучення норми, що давала можливість на період карантину видавати лікарняні листки на підставі звернення та опитування пацієнтів через телефон. 

Тому тепер, для формування медичного висновку, потрібно особисто звертатися до лікаря, який тільки після огляду пацієнта вносить дані до Реєстру медичних записів. 

Читати повністю
 

Подали неправдиві дані про бенефіціарів? Очікуйте на штраф 

На сайті ВРУ з’явився законопроєкт №6003, який націлений на доопрацювання механізмів валідації даних щодо кінцевих бенефіціарних власників, а також про структуру власності юросіб.

Документ передбачає доповнення ЄДР відомостями про можливість подання неправдивих даних, а також проведення перевірок щодо правдивості даних про кінцевого власника (структуру власності), якщо було виявлено розбіжності між відомостями про власників чи структуру власності юридичної особи, що були зібрані суб’єктами первинного фінансового моніторингу та з даними поданими до ЄДР.

Неподання, несвоєчасне подання або подання некоректної інформації про кінцевого бенефіціара юрособи передбачають застосування штрафу у розмірі від 1000 до 3000 нмдг, тобто від 17000 до 51000 грн.

Читати повністю
 

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: