Облік батьківської плати | ERP-система ISpro

Облік батьківської плати | ERP-система ISpro

Ведення обліку батьківської плати є невід’ємною та важливою частиною роботи бухгалтера, відповідального за дану ділянку. Ця робота складна і потребує максимум уваги. Ми пропонуємо рішення — модуль «Батьківська плата».

За допомогою модуля ERP-системи ISpro «Батьківська плата» ви отримаєте повний перелік операцій та важливої інформації про дітей, що знаходяться у вашому закладі. А саме: перелік навчальних закладів із поділом на вікові групи та списком дітей у кожній групі.

Для вашої зручності в меню виведені реєстри/закладки (мал.1), у яких міститься інформація про:

  • Особові рахунки;
  • Оплати;
  • Коригування;
  • Планові ціни;
  • Звіти.

мал.1

Обравши реєстр «Особові рахунки», відповідний навчальний заклад та вікову групу, на вкладці «Розрахунки» можна створити нову особову картку дитини, перевести її в іншу групу, додати пільгу, скасувати пільгу або здійснити вибуття.

Інтерфейс максимально простий і зрозумілий, що забезпечує комфортну роботу.

В особовій картці дитини можна переглянути історію розрахунків, а також відкоригувати дітодень у разі виявлення помилки (видалення дітодня можливе лише в поточному періоді).

мал.2

Рознесення дітодня. Оберіть вкладку «Дітодні» в реєстрі особових рахунків. Перед рознесенням дітоднів можна встановити фактичну ціну, за якою розраховуються суми за дні відвідування. Планові ціни використовуються для розрахунку авансового платежу на наступний місяць. (мал.3)

мал.3

Для переходу в режим рознесення потрібно натиснути кнопку «Рознесення дітоднів». Після цього можна зазначити кількість днів відвідування та редагувати суми. Якщо фактичні ціни встановлюються після рознесення дітоднів, то після встановлення фактичної ціни за дні відвідування необхідно натиснути кнопку «Розрахувати суми». При цьому автоматично виконається розрахунок сум за дні відвідування для обраної групи, навчального закладу або для всіх особових рахунків. (мал.4)

мал.4

У реєстрі «Оплати» доступний перегляд виписок та рознесення індивідуальних оплат від батьків за дні відвідування, яке здійснюється на вкладці «Виписки» (мал.5).

мал.5

У реєстрі операцій батьківської плати за день не оброблені операції за замовчуванням відображаються синім кольором, а не до кінця оброблені (рознесені) — зеленим. Повністю рознесені операції відображаються чорним кольором.

У реєстрі «Коригування» можна:

  1. коригувати оплати;
  2. коригувати дітодні;
  3. повертати переплати;
  4. списувати заборгованість.

Реєстр «Планові ціни». Планові ціни необхідні для проведення розрахунку авансу на наступний місяць. Вони використовуються при формуванні повідомлень та відомостей розрахунків батьківської плати. Планові ціни можна вводити під час рознесення дітоднів.

Наприкінці місяця, після виконання всіх необхідних операцій та перевірки звітів, потрібно закрити поточний період. Зауважте! Відкрити період після закриття неможливо.

У реєстрі «Звіти» доступний вибір різних звітів. (мал.6)

мал.6

Наприклад: Звіт "816 RP Повiдомленя батькiвської платнi QR". Має такий друкований
вигляд. (мал.7)

мал.7

Якщо вас цікавить програма українського розробника з широкими можливостями і ви в пошуках надійного партнера, звертайтеся за телефонами: (095) 036-40-04, (098) 036-40-04, (073) 036-40-04, або залиште заявку тут

Більше інформації про ISpro: Бюджет тут

Більше інформації про ISpro: Освіта тут

Більше інформації про ISpro: ERP тут

Автор: Жучинська Наталія, провідна спеціалістка ISpro в ГК “Інтелектуальний сервіс”.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Отримайте безкоштовний доступ до ПРРО на 3 місяці

Читайте також: