ISpro бухгалтеру: оприбутковуємо основні засоби разом

ISpro бухгалтеру: оприбутковуємо основні засоби разом

 

Перший варіант оприбуткування через модуль Логістика: Облік закупок - Прибуткові товарні накладні. Тиснемо Реєстр - Створити. Відкриється вікно придбання.

Заповнюємо поля:

  • Накладна № - заносимо номер накладної від постачальника, встановлюємо дату придбання
  • Постачальник – обираємо з довідника контрагентів (якщо, в особовій картці контрагента заповнені адреса, розрахунковий рахунок та банк, то ці данні заповняться автоматично)
  • Операція – обов’язково обираємо Надходження ОЗ

На вкладці специфікація, через меню Правка - Виклик довідника ТМЦ, обираємо необхідну номенклатуру. У вікні, Модифікація рядка документа, заповнюємо аналітику, кількість та ціну. 

Зверніть увагу, у вікні Вибір номенклатурних позицій є можливість фільтрувати номенклатури по групам (Вид - Відображення груп). Щоб обрати певну номенклатуру, її необхідно створити. Це можливо зробити у вікні вибору номенклатурних позицій, або завести завчасно Загальні довідники - Номенклатура та ціни - Довідник номенклатури.

Закривши вікно, Вибір номенклатурних позицій, переходимо до вкладки Ордер, та через меню Документ - Сформувати - Документи ОЗ.

У вікні Формування документу ОЗ, два кліка лівою кнопкою миші тиснемо по номенклатурі. В новому вікні, обираємо матеріально відповідальну особу, тиснемо ОК (закриється вікно), та ще раз ОК.

Відкриється вікно заповнення картки основного засобу. Заповнюємо основні поля відмічені на малюнку.

Зверніть увагу, для коректного формування інвентарного номера, потрібно використовувати програму калькуляції, для налаштування якої, ви можете звернутись на нашу лінію консультації.

Після заповнення полів, тиснемо ОК. Програма сформує картку основного засобу, та відобразить протокол створення. Після цього ми можемо використовувати цю карту в модулі Основні засоби.

 

Другий варіант: Облік основних засобів - Документи руху ОЗ. Обираєм операцію Надходження, та тиснемо Реєстр - Створити.

Заповнюємо номер і дату документа, обираємо контрагента (постачальника) та обираємо матеріально відповідальну особу. У нижній частині тиснемо Insert на клавіатурі, та обираємо Картка обліку ОЗ

В новому вікні, на закладці основні дані, заносимо відмічені строки малюнка.

На вкладці знос заносимо відмічені поля.

Тиснемо ОК та зберігаємо данні. В реєстрі операцій, програма створить документ, а в картотеці основних засобів з’явиться картка основного засобу. На цьому оприбуткування основного засобу в програмі ISpro завершено. 

Сподіваємося, що дана стаття буде корисною для Вас. Якщо залишилися запитання по роботі в системі будемо раді Вам допомогти на нашій лінії консультації куди Ви зможете звернутися за телефонами: (095) 036-40-04, (098) 036-40-04, (073) 036-40-04

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: