Оренда державного і комунального майна буде відбуватися через електронні аукціони

Оренда державного і комунального майна буде відбуватися через електронні аукціони

03.06.2020 року на засіданні Уряду затверджено новий Порядок передачі державного та комунального майна в оренду. Відповідну постанову прийнято з доопрацюванням протягом 3-х днів.

Тексту даного Порядку ще немає.

За інформацією, розміщеною на Урядовому порталі, новий Порядок поширюється на передачу в оренду державного та комунального майна, що знаходиться на балансі державних та комунальних підприємств, державних та місцевих органів, Національної та галузевих академій наук, тощо.


Читайте також:

Як оформити вихід працівників після карантину: рекомендації від Держпраці

Податківці призначатимуть позачергові перевірки ФОП на підставі даних Prozorro

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


Нові механізми передбачають, зокрема, передачу майна виключно через електронну торгову систему, оприлюднення інформації за результатами аукціону, запровадження онлайн-моніторингу.

До відома! Електронна торгова система (ЕТС) – дворівнева інформаційно-телекомунікаційна система, що включає центральну базу даних та електронні майданчики. ЕТС забезпечує можливість створення, розміщення, оприлюднення та обміну інформацією і документами в електронному вигляді, необхідними для проведення аукціону в електронній формі.

Порядок затверджений відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 року № 157-XI (далі – Закон №157), який введено в дію з 01.02.2020 року, крім окремих норм.

Норми Закону №157 в частині роботи ЕТС, які стосуються внесення (включення) та опублікування інформації в ЕТС, подання заяв, у тому числі заяв на оренду, в ЕТС, опублікування в ЕТС Переліків, договорів оренди, укладених без проведення аукціону, змін і доповнень до договорів оренди, вводяться в дію з 01.10.2020 року.

 

Джерело: medoc.ua

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: