Провідні мобільні оператори розпочали запуск мереж 4G у діапазоні 900 МГц

Провідні мобільні оператори розпочали запуск мереж 4G у діапазоні 900 МГц

Використання «низьких» радіочастот забезпечить мобільним операторам можливість запроваджувати зв’язок 4G по всій країні, зокрема у населених пунктах з кількістю населення від 2000 осіб, у сільській місцевості та на автодорогах.

Відповідно до Указу Президента України № 497 від 08 липня 2019 року «Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету» та затвердженої НКРЗІ «Дорожньої карти заходів з рефармінгу», 19 червня 2020 року телеком оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell розпочали спільні дії з обміну радіочастотами діапазону 900 МГц. Як результат, кожен з операторів зможе використовувати суцільні смуги радіочастот, які є достатніми для  можливості запровадження та використання сучасного стандарту четвертого покоління мобільного зв’язку. 
Вже є підтвердження від технічних дирекцій, що обмін був успішно здійснений усіма трьома операторами на всій території Закарпатської області.

Цей процес має назву рефармінг і потрібний для того, щоб кожен з операторів зміг використовувати суцільні смуги радіочастот, які є достатніми для надання послуг четвертого покоління мобільного зв’язку.


Читайте також:

Актуальні питання, пов’язані із запровадженням програмних РРО

"Круглий стіл для прогресивних бухгалтерів" Долучайтесь!

Електронний документообіг. Щоб оцінити - варто спробувати

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


Вже влітку 2020 року оператори обміняються радіочастотами у 8 Західних областях України, з яких першою стане Закарпатська. Надалі роботи з рефармігну поступово просуватимуться на Схід і до кінця 2020 року мають бути повністю завершені.

Для налаштування базових станцій з GSM900 на LTE900 мобільні оператори будуть відключати обладнання на дуже короткий час. Щоб мінімізувати можливе зниження якості зв’язку, роботи проводитимуться у нічні години, при найнижчому навантаженні на мережі зв’язку мобільних операторів.

Нагадаємо, що сучасна LTE технологія надає абонентам можливість користуватись мобільним інтернетом на ще більш високій швидкості, мати більш стабільне те якісне інтернет-з’єднання на усій території України. Відповідно до умов  нових ліцензій на використання діапазону 900 МГц, мобільні оператори зобов’язані протягом двох років охопити 4G покриттям 90% населення країни, зокрема населені пункти з населенням від 2000 осіб, сільську місцевість, транспортну інфраструктуру, тощо. Завдяки цьому кожен громадянин України, незалежно від свого місця розташування, зможе повноцінно користуватись усіма перевагами цифрового світу.

"Сподіваємось, що абоненти не відчують проблеми зі зв’язком. А якщо такі випадки все ж таки стануться, то розраховуємо на розуміння українців. Адже короткочасні незручності не йдуть у ніяке порівняння з перевагами якісного мобільного інтернету." - пише Мінцифра на своєму Telegram каналі.

 

За матеріалами: Мінцифра

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: