Оновлено форми податкової накладної та розрахунку коригування

Оновлено форми податкової накладної та розрахунку коригування
Ключові слова: нові форми, коригування ПН, реквізит «код»
 

2 лютого 2021 року в «Офіційному віснику України» було опубліковано наказ № 734 « Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», за яким з 1 березня 2021 року податкові накладні (ПН) та розрахунки коригування (РК) подаються тільки за оновленими формами.

Також, нещодавно було внесено зміни до звітування за ЄСВ, про це ми писали тут

ПН та РК доповнили реквізитом «код», де зазначається ознака джерела податкового номера згідно з реєстром, якому належить податковий номер особи:

1 – Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);

2 – Державний реєстр фізичних осіб – платників податків (ДРФО);

3 – реєстраційний (обліковий) номер платника податків, що присвоєно контролюючими органами (для невключених до ЄДРПОУ платників);

4 – серія (за наявності) та номер паспорта (для осіб, що відмовились вiд прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Таким чином рядок «код» у ПН та/або PK заповнюється, якщо було заповнено рядок «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» ПН та/або РК.

Починаючи з 01.03.2021 р., в реєстрі податкових накладних зареєструвати можна лише оновлені ПН та/або РК, а ті що, складені за старими формами, та були чинними до 01.03.2021 р., не будуть реєструватись в ЄРПН.

Якщо виникне потреба скласти РК до ПН, що була подана за формою, чинною до 01.03.2021 р., такий розрахунок потрібно подавати за новою формою.

При цьому в рядку «код» такого PK має бути проставлено код ознаки «1», «2», «3» або «4» залежно вiд ознаки джерела податкового номера відповідно дo реєстру, якому належить податковий номер особи (постачальника/отримувача).

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: