Виплати лікарняних скасовують? Законотворці спростовують чутки

Виплати лікарняних скасовують? Законотворці спростовують чутки
Ключові слова: припинення виплат, реабілітація, охорона здоров'я
 

Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на власному порталі повідомив, що останнім часом можна побачити в ЗМІ інформацію щодо скасування ряду страхових виплат ФСС, в тому числі про припинення виплат з 30.06 за листками непрацездатності.

Такі обговорення з'явились після прийняття Закону «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» № 1053.

Варто звернути увагу, що виплати лікарняних регулюються рядом законів України: законами «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» (окрім збереження страхових виплат, він передбачає введення виплат в період реабілітації) та основами законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

До того ж Комітет планує невдовзі розглянути законопроєкт №5187 та №5187-1, з метою внести зміни до Закону "Про загально обов'язкове державне соціальне страхування, щоб усунути юридичні неузгодженості законодавства у сфері державного страхування.

Комітет запевняє, що застраховані особи не помітять та не відчують на собі жодних обмежень у зв'язку з прийняттям закону щодо реабілітації у сфері охорони здоров'я. Вони обіцяють максимально швидко вирішити цю ситуацію, яка непокоїть зараз громадян.

 

Джерело: Портал Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: