Положення про форму та зміст структури власності

Положення про форму та зміст структури власності

Міністерство фінансів видало наказ № 163 від 19 березня 2021 року «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності» (Положення № 163). Документ зареєстровано в МЮУ 8 червня за №768/36390.


Структура власності —  це документ, що обов'язково потрібно подавати державному реєстратору з метою інформування про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Фактично, це має бути схематичне зображення і подавати її потрібно в довільній формі. На схемі потрібно відобразити осіб, що є, прямо чи опосередковано, власниками юридичної особи (самостійно чи в співвласності).


В структурі власності необхідно вказати:

  • розмір участі кожного з власників юридичної особи;
  • осіб, що мають значний вплив на діяльність юридичної особи, попри формальне володіння;
  • характер впливу власника на діяльність організації.

Якщо поданої схеми недостатньо і відомості про кінцевого власника чітко не відстежуються по даним з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань,  додатково потрібно подати документи, що підтвердять наявну можливість впливу на юридичну особу.


На сайті Міністерства фінансів можна переглянути зразки структур власності.

А набрати чинність зазначений наказ має через місяць після його публікації.
 

Варто нагадати, що 28 квітня 2020 року Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» набрав чинності. І даний документ є складовою міжнародних зобов’язань України, що визначаються Угодою про асоціацію з ЄС.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: uteka

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: