Сплата ЄСВ для нових ФОПів на І та ІІ групі єдиного податку

Сплата ЄСВ для нових ФОПів на І та ІІ групі єдиного податку

Після подачі новоствореним ФОПом заяви про перехід на спрощену систему оподаткування (І та ІІ групи), буде вважатись платником єдиного податку з першого дня місяця, що слідує за місяцем, коли була проведена держреєстрація (пп.298.1.2 ПКУ).

Отже, протягом місяця, в якому ФОПа було зареєстровано, такий суб'єкт господарювання буде перебувати на загальній системі оподаткування. База нарахування ЄСВ в цей місяць визначається як сума доходу (прибутку), який був отриманий від діяльності такого суб'єкта господарювання, що підлягає сплати ПДФО.

Але в такому випадку сума ЄСВ має бути не менше розміру мінімального страхового внеску за місяць, в якому було отримано дохід.

Якщо ж платник не отримував дохід у звітному періоді, то він може самостійно визначити базу нарахування. Проте вона має бути не більше ніж максимальна величина бази нарахування ЄСВ та не менше розміру мінімального страхового внеску.

І вже з першого дня місяця, що слідує за місяцем реєстрації платника податків, ФОПи, що обрали І або ІІ групу єдиного податку будуть нараховувати ЄСВ у розмірі, визначеному такими платниками самостійно.

Але сума має бути не більше ніж максимальна величина бази нарахування ЄСВ та не менше ніж мінімальний страховий внесок.

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: