У липні зміниться Положення про форму і зміст розрахункових документів

У липні зміниться Положення про форму і зміст розрахункових документів

У Міністерстві фінансів України запропонували внести зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів за допомогою наказу №329 (від 08.06.2021р.).

Це зроблено з метою привести його у відповідність до вимог Закону №1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

25 червня документ опублікували в «Офіційному віснику України» №48/2021, а з 1 липня він вже набере чинності.

Наказ передбачає наступне:

1. Вимоги до форми та змісту розрахункових документів щодо цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої до 1 жовтня 2021 року не будуть поширюватись на розрахункові документи, які будуть створені за допомогою РРО (версії внутрішнього ПЗ, що включені до держреєстру РРО до того, як наказ набере чинності.

2. РРО, що належать до версії внутрішнього ПЗ, що включені до Держреєстру РРО мають бути доопрацьовані їх виробниками згідно зі ст. 12 Закону про РРО до 1 жовтня 2021 року. Щоб надати можливість дотримуватись усіх вимог щодо форми й змісту розрахункових документів.
 

Як саме зміниться Положення про форму і зміст розрахункових документів?

1. Оновлена редакція вміщує розділ 2 Положення «Фіскальний касовий чек на товари (послуги)» та розділ 3 «Фіскальний касовий чек видачі коштів».

2. Додано новий розділ 8 «Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі».
 

Як зміниться форма фіскального чека?

У додатках до зазначеного Положення міститься наступне:

  • оновлено додаток 1 «Фіскальний касовий чек на товари (послуги)» (форма №ФКЧ-1) та додаток 2 «Фіскальний касовий чек видачі коштів» (форма №ФКЧ-2);
  • у додатки 3-6 у відмітках після слів «розрахункових документів» додано «/електронних розрахункових документів»;
  • з’явився новий додаток 7 «Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі» (форма №ФКЧ-5).

Потрібно використовувати реєстратор розрахункових операцій та хочеться заощадити?
Для цього ідеально програмний РРО СОТА Каса. До того ж Вам не потрібно буде щодня друкувати Z та X звіти, а працювати з ПРРО можна навіть з телефону чи планшету. 

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограмумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


 

Читайте також: