Про строки давності для застосування штрафів

Про строки давності для застосування штрафів

Податківці у Запорізькій області пояснили, що штрафні санкції до платників податків мають застосовуватись відповідно до строків давності нарахування грошових зобов’язань, що передбачаються статтею 102 ПКУ.

Окрім зазначених випадків у п. 102.2 ПКУ, ДПС може проводити перевірки і при цьому самостійно визначити розмір стягнень у випадках, що передбачені Податковим кодексом. 

Але не пізніше ніж на 1095 день (2555 день – перевірки відповідно до ст. 39 і 39-2 ПКУ), з моменту останнього дня подачі податкової декларації, звіту про використання доходів неприбуткової організації (п. 133.4 ПКУ) чи останнього дня сплати грошових зобов’язань. У випадках коли таку декларацію надали пізніше – після її фактичного подання.

Важливо! Якщо податківці не визначили розмір грошового зобов’язання у визначений термін, платник податків позбавляється від обов’язку сплати за даним зобов’язанням, а також від пені, якщо така була нарахована. Спір щодо такої декларації не підлягає розгляду, відповідно до п. 102.1 ПКУ.

Після подачі уточнюючого розрахунку до податкової декларації чи уточнюючої декларації, податківці можуть визначити суму податкових зобов’язань відповідно до оновлених даних по такій декларації. Але мають це зробити протягом 1095 днів (2555 дня – для перевірок відповідно до ст. 39 і 39-2 ПКУ) з моменту подачі уточнюючого розрахунку.

Якщо під час перевірки були виявлені порушення інших норм законодавства, що не стосуються декларування податкових зобов’язань, але у сферах, контроль за якими покладено на контролюючий орган (крім п. 102.2 ПКУ), ДПС може самостійно встановлювати розмір штрафних санкцій. Але протягом 1095 днів з дня вчинення такого порушення.  

З місцевих податків (зборів), які передбачають подання річної податкової декларації, контролюючий орган може самостійно визначати суму грошових зобов’язань за результатами перевірки (крім п. 102.2 ПКУ), якщо було виявлено факт заниження суми грошового зобов’язання платником. Але не пізніше 1095 днів, з моменту останнього дня сплати цього податку.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній 
Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Читайте також: