Псевдоінспектори вимагають грошову винагороду

Псевдоінспектори вимагають грошову винагороду

Представники Державної служби України з питань праці повідомили про зафіксовані випадки правопорушень у Запоріжжі. Особи, що представлялись державними інспекторами нібито перевіряли належність оформлення трудових підприємців. Після чого вимагали грошову винагороду, погрожуючи чималими штрафами.

Зверніть увагу, що інспектори праці зобов’язані пред’явити службове посвідчення у випадках, коли вони прийшли з перевіркою до суб’єкта господарювання. Ви можете перевірити відомості про видані посвідчення інспекторам праці можна на офіційному сайті Державної служби України з питань праці у розділі «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю».

Якщо ж особа, що завітала до вас з перевіркою не має при собі посвідчення, проводити перевірку вона не може. Адже співробітник Держпраці у якого немає службового посвідчення не має права здійснювати перевірки. 

Коли ж випадок шахрайства буде виявлено, потрібно обов’язково повідомити про це правоохоронні органи. Бо такі дії можуть свідчити про факт правопорушення, яке передбачає відповідальність відповідно до чинного законодавства. Здійснюйте фото- та відеозйомку, якщо є така можливість, та спробуйте затримати таку особу до того, як прибудуть правоохоронці.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній
Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: Головне управління Держпраці у Запорізькій області

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: