Дайджест оновлень функціоналу M.E.Doc за серпень 2023 р.

Дайджест оновлень функціоналу M.E.Doc за серпень 2023 р.

В оновленнях серпня з’явилися нові бланки та реалізовано доробки функціоналу у програмі M.E.Doc.
 

Нові версії бланків 

 

1. Додано нові версії бланків щодо ПДВ (з оновлення 11.02.117). Початок дії – з 01.09.2023 р., період подання – щомісячно. Вперше звіти за новими формами подаються за звітний (податковий) період – серпень 2023 р.: 

Додано налаштування консолідації звітів пакету J0200125 «Податкова декларація з податку на додану вартість».  

Реалізовано можливість перенесення даних у форму «Уточнюючий розрахунок …» (J/F0217025) із форм «Податкова декларація з податку на додану вартість» (J/F0200125), у т. ч. й попередніх версій, або із форм «Уточнюючих розрахунків …» (J/F0217025), у т. ч. й попередніх версій.  

2. Додано нову версію бланка J0215624 Повідомлення про делегування філіям (структурним підрозділам) права складання податкових накладних та розрахунків коригування. Початок дії – з 01.09.2023 р., подання – у разі потреби. 

3. Оновлено форми J/F1490505 Повідомлення щодо допущених помилок у відомостях про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору за формою 4ДФ. Форми надходять від ДПС та доступні у модулі Довідки державних органів – Інформаційна довідка. 


Основні зміни у функціоналі програми 

 

Реєстр електронних документів 

1. Для зручності користувачів об’єднано функції та налаштування експорту документів і друку документів у PDF.  

У головному меню Файл та у контекстному меню додано пункт Експорт. У пункт Експорт перенесено команди: Універсальний експорт, Експорт до облікової системи, Відправка PDF на електронну пошту, а також додано нову команду Експорт документа 

При виконанні команди Експорт документа відкривається вікно, що містить налаштування: - Шлях збереження – у полі обирається шлях для збереження експортованих документів.  

2. Налаштовано експорт записів реєстру у форматі Excel за умови встановленого фільтру за значенням колонки Сума, що містить дробове значення.  

 

Реєстр звітів 

Реалізовано функцію відправки звітів з квитанціями у головну установу. Функція буде корисною головним підприємствам та надасть можливість відстежувати прийняті звіти філій.  

На боці філії на вкладці Наступні дії у вікні відкритого прийнятого звіту та у Реєстрі звітів додано команду Відправити звіт з квитанціями на іншу адресу. Команда доступна для звітів, що мають стан Прийнятий. Отримані документи на боці головної установи доступні у розділі програми Прийом та обробка звітності – Реєстр консолідованих звітів. Також звіти у форматі XML можна відправити на електронну пошту з кіитанціями командою Відправити звіт з квитанціями на іншу адресу.

Облік акцизного податку  

Реалізовано можливість універсального імпорту АН/РК нових версій:  

  • Акцизна накладна форми «П» (J/F1203203); 
  • Акцизна накладна форми «C» (J/F1203403);  
  • Розрахунок коригування акцизної накладної форми «П» (J/F1203303);  
  • Розрахунок коригування акцизної накладної форми «C» (J/F1203503). 

Додано системні шаблони універсального імпорту нових форм АН/РК із Excel та DBF. У каталог «…help\Стандартні шаблони для ун. імпорту АН, РК» додано еталонні файли для імпорту у форматі xlsx і dbf. 

Інтеграція 

Реалізовано новий модуль M.E.Doc REST API для інтеграції облікових систем з програмою M.E.Doc. Для роботи з модулем задіяні технології HTTP-запитів у форматі JSON. На першому етапі реалізації доступно виконання базових операцій по роботі з документами, переглянути стислий опис яких можна за посиланням https: //medoc.ua/faq/opis-metodv-web-api.  

Для впровадження інтеграції за допомогою нового модуля рекомендуємо використати підключений інструмент розробника – Swagger. Доступ до функціоналу налаштовується в утиліті ConnectionSetup.exe на вкладці REST API. Для роботи і тестування необхідно використовувати URL сервісу, що міститься у полі Адреса на вкладці REST API утиліти ConnectionSetup.exe. 

Реалізовано можливість погодження документів ПН/РК, АН/РК за допомогою метода /api/SignSendReceive/ToPartner. 

Можливості M.E.Doc REST API будуть розширюватися у наступних оновленнях програми. 

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, які були реалізовані протягом серпня 2023 р., читайте у релізах оновлень 11.02.116, 11.02.117

Ми працюємо з турботою про Вас! Слідкуйте за оновленнями M.E.Doc! 

 

Читайте також: