Об'єднанню звітності з ПДФО та ЄСВ бути: депутати підтримали проекти Законів

Об'єднанню звітності з ПДФО та ЄСВ бути: депутати підтримали проекти Законів

На вечірньому засіданні Верховної Ради 11 вересня 2019 року депутатами розглянуто проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1057).

Представляючи даний документ, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев поінформував, що законопроект розроблений для забезпечення подальшої реалізації податкової реформи, одним із завдань якої є спрощення та уніфікація процедур заповнення та подання платниками податків до контролюючих органів звітності. Зокрема, передбачається об’єднання звітності з єдиного внеску зі звітністю з податку на доходи фізичних осіб, що дозволить скоротити кількість звітів для платників податків – страхувальників (підприємств та самозайнятих осіб).

Профільний Комітет рекомендував прийняти даний законопроект за основу та у цілому з пропозиціями членів Комітету та техніко-юридичними правками.

Законопроект у першому читанні за основу підтримали 318 народних депутатів. Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.

Крім того, народні депутати ухвалили в першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1072). 

Більш детально про те, який порядок звітування буде встановлено, читайте за посиланням.  

По материалам Верховна Рада України, джерело buhgalter911

__________________________________________________________________________

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Читайте також: