1 січня 2020 року змінюється форма податкової декларації про майновий стан і доходи

1 січня 2020 року змінюється форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Наказом Мінфіну від 25.04.2019 р. № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 2 жовтня 2015 року № 859» оновлено форму декларації про майновий стан і доходи. Вже з 1 січня 2020 року платники податків подаватимуть цю декларацію за новою формою.

Згідно зі змінами у новій формі декларації:

  • доповнено рядок 8 «категорія платника» новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку», який застосовується для громадян, які декларують право на податкову знижку;
  • розрахунок суми податку на доходи фізичних осіб, на яку зменшуються податкові зобов’язання при використанні права на податкову знижку, виокремлено у додаток Ф3;
  • у розділі ІІ «Доходи, які включаються до загального оподатковуваного доходу» додатково виокремлено доходи «нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно-правового характеру» та «дохід, отриманий від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи — орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси орендодавця».

Нагадаємо: з 1 січня 2019 року сплата податку на доходи фізичних осіб з доходів, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), здійснюється відповідно до ПКУ та Бюджетного кодексу України за місцезнаходженням таких земельних ділянок (часток, паїв), у зв’язку із чим у новій формі декларації передбачено деякі зміни у порядку розрахунку податкових зобов’язань з податку.

Звертаємо увагу, що податкові зобов’язання з військового збору з доходів, отриманих від фізичної особи — орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи — орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв) відповідно до вимог ПКУ визначаються у податковій декларації. При цьому сплата таких зобов’язань з військового збору здійснюється за податковою адресою.

За матеріалами ГУ ДПС у Луганській області
Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Доречі: Тепер не треба нікуди бігати, щоб оплатити податки, зробіть це в режимі online одразу ж з самого веб-сервісу СОТА!

ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА


Корисні публікації про роботу з веб-сервісом СОТА:

  1. Зручний документообіг з СОТА на Вашому Смартфоні (ЧИТАТИ)
  2. Маршрути первинних документів у веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  3. Довільне підписання та багато інших лайфхаків у веб-сервісі «Сота» (ЧИТАТИ)
  4. Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)
  5. Інструмент електронного документообігу в веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  6. Автопродовження Електронних підписів у веб-сервісі «СОТА» (ЧИТАТИ)
  7. Як почати роботу в СОТА (ЧИТАТИ).

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram

Читайте також: