ДПС підтвердила: за нереєстрацію ПН/РК до 31 травня не штрафуватимуть

ДПС підтвердила: за нереєстрацію ПН/РК до 31 травня не штрафуватимуть

Протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року не будуть застосовуватися санкції за нереєстрацію (несвоєчасну) реєстрацію ПН/РК.

Законом України від 17.03.2020 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)» (далі – Закон № 533), внесено зміни до ПКУ, які передбачають звільнення від штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, які вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, крім санкцій за:

  • порушення вимог до договорів довгострокового страхування життя чи договорів страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема страхування додаткової пенсії;
  • відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу;
  • порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах, що застосовуються на загальних підставах;
  • порушення нарахування, декларування та сплати ПДВ, акцизного податку, рентної плати.

Читайте також: 

Всі соціальні виплати під час особливого стану люди отримуватимуть за графіком!

Нововведення для бізнесу в період COVID19. Які нюанси треба знати?

Онлайн-послуги, які можна отримати, не виходячи з дому


Тобто Закон № 533 не звільняє платників від застосування до них фінансової відповідальності контролюючими органами, зокрема, за неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності з ПДВ, несплату (несвоєчасну) сплату податкових зобов’язань з ПДВ.

Протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року не будуть застосовуватися санкції за нереєстрацію (несвоєчасну) реєстрацію ПН/РК.

Разом з тим, порушення вимог ПКУ щодо реєстрації ПН/РК до неї негативно впливає на право контрагента платника податків скористатися правом на нарахування податкового кредиту з ПДВ.

 

За матеріалами Категорія 101.28 ЗІР

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Читайте також: