Увага: карантин продовжено до 11 травня!

Увага: карантин продовжено до 11 травня!

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні щонайменше до 11 травня. Таке рішення ухвалили на засіданні 22 квітня.

«Під час ухвалення рішення ми спиралися на моделювання аналітиків Національної академії наук України та дані Міністерства охорони здоров'я, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня», — заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За розрахунками НАН України, вважають можливим ще два піки захворюваності: один орієнтовно в кінці квітня, другий — між 3 і 8 травня.


Читайте також:

Уряд запровадив додаткові соціальні гарантії для ФОПів та малозабезпечених сімей на період карантину


Добра новина: Денис Шмигаль наголошує про чіткий план та 5 єтапів виходу з карантину!

"Стартову точку цього плану ми називаємо «День К», тобто день кінця карантину. Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%», — говорить прем'єр.

Він зазначив, що за розрахунками експертів цей «День К» в Україні має настати 12 травня.

«У нас є важливі завдання до цього часу, над якими ми працюємо: поступово збільшуємо кількість тестувань, покращуємо забезпечення лікарень та медиків, запроваджуємо систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розроблюємо нові соціальні стандарти. Це насамперед носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійна дезінфекція», — додав Шмигаль, та зазначив, що «Україна неодмінно повернеться до звичного ритму життя, але загроза, на жаль, найближчим часом не зникне. І ми разом з усім світом маємо навчитися жити за нових умов».

Мінфін нагадали:

  • 22 квітня Міністерство охорони здоров'я внесло на засідання Кабміну проєкт постанови про продовження карантину до 12 травня. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
  • Разом з тим МОЗ буде пропонувати пом'якшення карантинних заходів. Наприклад, прогулянки парками. Але ці прогулянки будуть обмежені за кількістю осіб і засобів індивідуального захисту під час прогулянок.
  • 24 квітня Кабмін оголосить, які заходи карантину в Україні будуть пом'якшені, але тільки в тому випадку, якщо в країні не буде «великої хвилі» захворювання коронавірусом.
  • У зв'язку з пандемією коронавірусу карантинні заходи на території України діють з 12 березня.
  • 25 березня разом з введенням надзвичайної ситуації по всій країні Кабмін продовжив його дію до 24 квітня.
  • Минулого тижня президент Володимир Зеленський сказав, що про пом'якшення карантинних заходів говорити зарано, оскільки «карантин — це те, що нас рятує».

 

Тобто, якщо епідемічна ситуація буде сприятлива, то Уряд може відкрити парки та сквери, заклади торгівлі непродовольчих товарів та частини об’єктів побутових послуг. А також, можливо, будуть інші пом’якшувальні заходи. 

Сподіваємося, що такі дії дозволять якнайшвидше повернути частину людей на роботу, покращити емоційне здоров’я українців та дати старт розігріву економіки.

Ми бажаємо Вам здоров’я і Вашим близьким! Бережіть себе!

 

За матеріалом Мінфін 

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Читайте також: