Карантин продовжено: про послаблення з 22 травня, пасажирські та міжнародні перевезення!

Карантин продовжено: про послаблення з 22 травня, пасажирські та міжнародні перевезення!
Карантин продовжили з послабленнями

Під час засідання Уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зокрема зазначив, що в Україні вже почалося зниження динаміки захворюваності.

Відповідно до рішення Уряду з 22 травня в тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям щодо нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу (не більше 12 на 100 тисяч населення), кількості тестувань (не менше 12 на 100 тисяч населення) та наповненості ліжкомісць (не більше 50%) в лікарнях, відновлюється робота громадського транспорту. З 25 травня має бути відновлена робота метрополітену, а також дитячих садків.


Читайте також:

Віктор Ляшко: В Україні можна буде відкрити пляжний сезон

Прем'єр-міністр: З 22 травня запрацює громадський транспорт, а з 25-го – дитячі садки

Послаблення карантинних обмежень з 22 травня: МОЗ розробило проект вимог до бізнесу

В Україні представили план відновлення роботи транспорту

Хто зможе відновити свою діяльність? Опубліковано постанову Уряду

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умов, що в усіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», - зазначив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль окремо наголосив, що питання відновлення рейсових авіаперевезень і відкриття аеропортів буде розглядатися після 15 червня, коли країни-партнери почнуть відкривати свої кордони. «Поки аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведемо діалог з авіаперевізниками, і поки є спільна позиція, що швидше 15 червня немає сенсу відкривати роботу аеропортів», - пояснив Глава Уряду.

З 22 травня поновлюються міжнародні перевезення

Денис Шмигаль на своєї сторінці у facebook повідомляє, що Україна поступово виходить із карантину й з 22 травня переходить до адаптивної моделі. Відновлюються зокрема регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному сполученні.

Також поновлюються міжнародні перевезення. Задля цього Кабмін підтримав рішення про поновлення руху в 66 пунктах пропуску через державний кордон із країнами, де епідемічна ситуація має прогнозовану тенденцію. Так, відновиться рух на кордонах із Польщею, Словаччиною, Румунією, Угорщиною та Молдовою.

Відкриття аеропортів уряд планує з 15 червня.

 

За матеріалами Д. ШмигальКМУ, Бухгалтер 911

 

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: