Стаж, його види та налаштування у M.E.Doc Зарплата

Стаж, його види та налаштування у M.E.Doc Зарплата

У Вас є необхідність нарахувати  надбавку за вислугу років  чи  застосувати вірний  коефіцієнт для  лікарняних – тоді продовжуємо цикл статей про зручний механізм автоматизації, а саме застосування стажу та його види для розрахунку лікарняних та надбавок через  модуль «Зарплата»  у програмному комплексі M.E.Doc.

Які є види стажу та як вони впливають на розрахунок:

- трудовий (загальний) — це періоди офіційної трудової діяльності, що підтверджуються записами в трудовій книжці. Трудовий стаж може включати в себе такі поняття як загальний, пільговий і спеціальний стаж роботи.  

- страховий (пенсійний) — це відрізок часу, протягом якого особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачувалися внески в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок . Саме розмір  страхового  стажу впливає на нарахування  лікарняного.

Розмір допомоги по непрацездатності становить (ст. 24 Закону про соцстрах) при стажі:

  • до 3-х років — 50% середньої зарплати;
  • від 3-х до 5-ти років — 60%;
  • від 5-ти до 8-ми років — 70%;
  • понад 8 років — 100%.


спеціальний — це сумарна тривалість певної трудової діяльності на відповідних видах робіт, що дає право на дострокове призначення трудової пенсії

- пільговий — це період трудової діяльності в шкідливих, небезпечних або специфічних умовах протягом повного робочого дня.

А також стаж роботи в певній галузі або на підприємстві, що дає змогу застосувати законодавчо встановлені розміри коефіцієнтів для розрахунку надбавок.

Тепер давайте розглянемо як внести відомості щодо стажу у  модуль «Зарплата»  у програмному комплексі M.E.Doc.

Для того, щоб додати період страхового стажу нам необхідно зайти в розділ «Кадрові дані», обрати потрібного працівника, перейти на вкладку «Стаж» та натиснути знак «+» - додати стаж (мал.1)

Мал.1
 

У вікні, що відкрилося, обираємо тип стажу «Загальний» (мал.2)

Мал.2
 

У робочому полі з`явився рядок стажу ( мал.3) – проставляємо дат початку.

Мал.3
 

Відповідно до внесених даних програма буде застосовувати відповідний відсоток для розрахунку лікарняного .

Для того, щоб встановити період стажу за який буде нараховуватись надбавка за вислугу років на підприємстві чи в галузі нам необхідно зайти в розділ «Кадрові дані», обрати потрібного працівника, перейти на вкладку «Стаж» та натиснути знак «+» - додати стаж (мал.1).

У вікні, що відкрилося, обираємо тип стажу «У галузі» або «На підприємстві» (мал.4)  та аналогічно проставляємо дату початку такого стажу.

Мал.4
 

Відповідно до внесених даних програма буде застосовувати відповідний коефіцієнт для розрахунку надбавок .

У разі, коли необхідно внести дані про наявність спецстажу та його підстави, нам необхідно зайти в розділ «Кадрові дані», обрати потрібного працівника, перейти на вкладку «Пільги» (мал.5), блок «Спецстаж» та викликати довідник підстав для спецстажу (мал.6), серед яких обираємо потрібну.

Мал.5
 

Мал.6
 

Після  цього вносимо дату початку такого стажу та дату і номер наказу, на основі якого спецстаж починає враховуватися (мал.7)

Мал.7
 

Як бачимо, в модулі Зарплата реалізована можливість внесення та використання персональних кадрових даних, що в подальшому дозволяє спростити та автоматизувати  нарахування  виплат.

Тож слідкуйте за нашими публікаціями щодо зручного та простого функціоналу модуля  «Зарплата»  у програмному  комплексі  M.E.Doc 

     Далі буде.

Якщо Вас зацікавив функціонал і можливості даного модулю можете звернутися на нашу лінію консультації, де сертифіковані спеціалісти зможуть відповісти на будь-які питання стосовно функціоналу модуля, а також ви можете замовити рахунок на підключення даного модулю.

Телефонні номери нашої лінії консультації: (095) 036-4004, (098) 036-4004, (073) 036-4004.

Наразі актуальна ціна на модуль «Зарплата» з правом використання на рік складає 852 гривні.

А також діє акція «Звітність + Зарплата» для всіх Клієнтів, які в проміжку одного місяця вперше придбають модуль «Зарплата» та «Звітність» буде діяти знижка 50% на модуль «Звітність».
 

Придбати модуль «Зарплата»


Підписуйтесь на наші оновлення, новини на сайті та отримуйте більш детальну інформацію по функціоналу модуля «Зарплата», а також іншу найактуальнішу інформацію.


ПідготувалиГК Інтелектуальний сервіс
Рубрика: Робота з програмами


Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: