Як зареєструвати КЕП у ДПС?

Як зареєструвати КЕП у ДПС?

Припустимо, у вас змінився директор чи бухгалтер, або ж відкрито нове підприємство. І ви вже встигли отримати кваліфіковані електронні підписи на всіх підписантів.

Тепер вам потрібно зареєструвати їх у Державній податковій службі. Тож пропонуємо розглянути порядок реєстрації КЕП.
 

Якщо ви отримали ключі для новоствореної організації чи для підприємства, у якого закінчився термін дії КЕП
 

Реєструємо ключ керівника

Щоб зареєструвати КЕП потрібно подати будь-який звіт чи запит до контролюючого органу. Але на практиці ми радимо відправити «Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС» (F/J1300204). Його потрібно підписати новим діючим КЕП керівника. 

У відповідь ви отримаєте квитанцію з результатом обробки «Витяг з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами» (F/J1400204) та «Повідомлення про набуття суб'єктом статусу електронного документообігу» (F/J1391099). Це означає, що у податковій зареєстровано КЕП керівника підприємства.
 

Реєструємо ключ бухгалтера (співробітника)

У випадку, коли ви маєте ще КЕП бухгалтера чи інших співробітників, які також мають право подавати звітність у контролюючі органи, то такі КЕП потрібно зареєструвати за допомогою «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису» (F/J1391103). 

У табличну частину даного звіту потрібно підтягнути усі КЕП бухгалтерів та співробітників, які потрібно зареєструвати у податковій, підписати ними документ, потім ключем директора та печаткою.

Зверніть увагу! Якщо на підприємстві є бухгалтер або співробітник, КЕП якого Ви будете реєструвати у ДПС, то можна не відправляти Запит за формою F/J1300204, а відразу відправити Повідомлення F/J1391103.

При цьому КЕП керівника підтягувати у табличну частину не потрібно, як і попередньому випадку.
 

Якщо старі КЕП ще діють, а ви вже отримали нові. Тобто ви маєте два комплекти діючих ключів.

Вам потрібно відправити «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису» (F/J1391103). 

У табличну частину даного звіту додайте усі нові КЕП (бухгалтера, директора та печатки).

Будьте уважні під час підписання повідомлення! Спочатку підписуєте усіма новими ключами у тому ж порядку як вони відображаються у табличній частині. А вже потім ключами у яких термін дії уже закінчується. Ключ шифрування печатки під час відправлення можна обрати будь-який.

Коли на повідомлення ви отримаєте першу та другу квитанцію, статуси якої буде «Прийнято», вже можна користуватися новими КЕП. Якщо будь-яка квитанція має статус «Не прийнято» – зверніть увагу на «Виявлені помилки / зауваження».
 

Отже, ми розглянули основні варіанти зміни КЕП та можливості їх реєстрації. А за додатковою інформацією чи допомогою звертайтеся до чат-бота Даші або за телефонами технічної підтримки: +380950364004+380980364004+380730364004.

 

Автор: Альона Москівець, сертифікований спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: