Як увійти в електронний кабінет платника за допомогою захищеного носія | Токен АВТОР

Як увійти в електронний кабінет платника за допомогою захищеного носія | Токен АВТОР

Використання захищеного носія "АВТОР" на зовнішніх ресурсах постійно викликає питання у наших клієнтів. Особливо, коли йдеться про використання токену "АВТОР" для доступу до кабінету платника податків.

Давайте розглянемо процес входу в електронний кабінет платника податків за допомогою захищеного носія (токена) АВТОР, покроково:

  • Під час входу в кабінет оберіть вкладку "Апаратний ключ" (мал. 1)
  • Введіть дані токену в відповідні поля, вказуючи відповідний Центр сертифікації ключів (ЦСК) та іншу необхідну інформацію (мал. 1)


Мал. 1

При першій спробі увійти на ресурс за допомогою токена, може з’явитись повідомлення: "Виникла помилка при взаємодії з криптографічною бібліотекою". Для вирішення цієї проблеми перейдіть за посиланням та завантажте інсталяційний пакет web-бібліотеки підпису, який містить додаток "EUSignWebInstall.exe". Після завершення завантаження встановіть та запустіть програму "Інтернет-ідентифікація Користувача ЦСК-1.3. Агент підпису" (мал. 2).

Мал. 2

Після виконання всіх пунктів при спробі увійти в кабінет може ще з'явитися попередження з запитом дозвулу (мал. 3) - натисніть “Так”.


Мал. 3

При вході в кабінет, при заповненні полів важливо коректно обрати “Тип носія” «е.ключ чи смарт-карта Автор (PKCS#11)» для захищених носіїв 337-ої серії або «е.ключ чи смарт-карта Автор 338 (PKCS#11)» для захищених носіїв 338-ої серії. (мал. 4)

Мал. 4

Якщо тип носія буде обрано коректно, то поле “Назва носія” заповниться автоматично (мал. 5), але якщо тип носія буде обрано невірно наприклад: «е.ключ чи смарт-карта Автор 338 (PKCS#11,носій)» - з'явиться помилка: “Виникла помилка при зчитуванні особистого ключа з носія ключової інформації” (мал. 6)

Мал. 5


Мал. 6

Після коректного заповнення всіх полів при вході з'явиться інформація про те, що ключ успішно завантажено, та відобразиться інформація про підписанта, після чого натискаємо кнопку “Увійти” (мал. 7)

Мал. 7

Наступного разу, при вході в кабінет достатньо буде лише заповнити необхідні поля.


 

Замовляйте токени тут

Придбати електронні підписи для токена можна тут

 


Автор: Брусенко Тетяна, фахівець ГК "Інтелектуальний сервіс"

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: