Збільшаться штрафи за порушення пожежної безпеки — законопроект вже у Раді

Збільшаться штрафи за порушення пожежної безпеки — законопроект вже у Раді

У ВРУ зареєстровано законопроект № 3755 про внесення змін до КпАП. Згідно з назвою він передбачає посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж, але за змістом він ширший і передбачає загальне посилення адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - слідкуйте за новинами сайту. 

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:

За порушення вимог з питань технічної експлуатації електричних станцій і мереж, енергетичного обладнання суб'єктів електроенергетики, суб'єктів відносин у сфері теплопостачання та споживачів електричної енергії зараз штрафи становлять від 17 до 170 грн. З ухваленням законопроекту № 3755 таке порушення потягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян і працівників від 1700 до 3400 грн, накладення штрафу на посадових осіб від 3400 до 5100 грн.

За порушення встановлених на залізничному, морському і річковому транспорті правил пожежної безпеки на громадян чекатиме штраф від 1700 до 3400 грн, на посадовців - від 3400 до 5100 грн. За таке порушення на повітряному транспорті штрафи становитимуть відповідно від 2550 до 4250 грн та від 4250 до 5950 грн.


Також може бути цікаво:

До Закону №466 хочуть внести правки, а книги обліку ФОПів - скасувати!

Строки реєстрації "мінусових" РК до ПН

Зміни до законодавства, що діють із липня 2020 року


Найбільш широка за диспозицією ст. 175 КпАП передбачає за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також використання пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням такі стягнення як попередження або накладення штрафу на громадян від 8,5 грн до 119 грн і на посадовців від 34 до 170 грн. Законопроект передбачає за це порушення попередження або накладення штрафу на громадян від 1700 до 3400 грн і на посадовців - від 3400 до 5100 грн.

Також повинні зрости адміністративні штрафи за здійснення суб'єктом господарювання господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки, невиконання законних вимог посадовців ДСНС та Держенергонагляду.

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: