Мінфін готує проєкт держбюджету на 2021 рік на основі затвердженого Урядом оновленого макропрогнозу

Мінфін готує проєкт держбюджету на 2021 рік на основі затвердженого Урядом оновленого макропрогнозу

Вчора, 29 липня, на засіданні Кабінету Міністрів було затверджено Прогноз економічного і соціального розвитку на 2021 – 2023 роки, розроблений Мінекономіки в рамках нового прогнозного циклу.

Оновлений макропрогноз на 2021 рік є цілком реалістичним і враховує останні тенденції розвитку економіки, реалії, які склались на світових ринках внаслідок пандемії COVID-19, і актуальні оцінки щодо перспектив відновлення світової економіки. 


Читайте також:

Додаткова відпустка за особливі умови праці, а саме - виконання роботи за комп'ютером

Кабмін визначив правила використання підприємцями програмних РРО

Адмінштрафи за ЄСВ-порушення у період карантину. ДПС змінює свою позицію!

Обов'язкові реквізити фіскального чека

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


«Прогноз враховує двоетапне підвищення рівня мінімальної заробітної плати у 2021 році до 6500 гривень, зміни у законодавстві, що сталися останнім часом, у тому числі запровадження обігу землі сільськогосподарського призначення, а також продовження реформ і реалізацію програм стимулювання економіки. Передбачається відновлення реального ВВП на 4,6% після очікуваного падіння цього року, збільшення реальних заробітних плат на 12,1% завдяки підвищенню продуктивності праці, при збереженні відносної цінової та курсової стабільності», - розповів Міністр фінансів Сергій Марченко.

На основі оновленого макропрогнозу на 2021 рік Мінфін готує лист до головних розпорядників для підготовки бюджетних запитів. Далі буде їх опрацювання та проведення погоджувальних нарад. І на початку вересня, як і прописано в Бюджетному кодексі, Мінфін подасть на розгляд КМУ проєкт держбюджету на 2021 рік.

Міністр також розповів, яким має бути бюджет 2021 року: «перш за все реалістичним, бо він не тільки має бути схваленим, а й реальним для виконання. Для прикладу, по цьогорічному бюджету - у нас з травня 100% виконання бюджетного розпису по доходам, перевиконання у червні. І ось вже кінець липня – ми також очікуємо перевиконання доходів загального фонду держбюджету більше 4 млрд грн. Все це є результатом проведених нами змін у фіскальній системі держави: ми ефективно боремося з тіньовими схемами і маємо додаткові надходження в бюджет. Перед податковими і митними органами поставлено відповідне завдання за підсумками року. Для нас це вкрай необхідно, щоб закрити відставання у дохідній частині бюджету, яка нам залишилась у спадок».  

За словами Сергія Марченка, проект бюджету 2021 буде мати стимулюючий характер для економіки. 

«Вже у 4 кварталі цього року ми очікуємо поступове відновлення економіки. У 2021 році очікуються пожвавлення економічної динаміки. Це буде бюджет зростання добробуту громадян та економіки країни», - наголосив Міністр фінансів.

 

Джерело: Міністерства фінансів України

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Залишайте свої коментарі

Читайте також: