В яких розмірах ДПС штрафуватиме з 1 серпня за незастосування РРО?

В яких розмірах ДПС штрафуватиме з 1 серпня за незастосування РРО?

Офіс великих платників податків нагадує, що законами України від 20.09.2019 р. №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (із змінами) та №129-ІХ«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (із змінами) запроваджується ряд новацій у сфері застосування РРО. 


Читати також:

В Україні з 1 серпня запроваджують "касові апарати в смартфоні"

3 серпня - початок роботи СЕП НБУ у режимі 23/7

МОЗ поділив Україну на чотири зони карантину: перелік міст та районів

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


Зокрема, щодо незастосування РРО або програмних РРО, застосування їх з порушенням встановлених вимог законодавством передбачаються штрафні (фінансові) санкції.

Слід зазначити, що введення нових розмірів штрафів планувалось з 19.04.2020 р., але Законом України від 17.03.2020 р. №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»  терміни застосування штрафних санкцій було перенесено.

Так тимчасово, штраф у розмірі 10% (за перше порушення) і 50% (за кожне наступне порушення) вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) застосовуватиметься з 01.08.2020 року.

Разом з тим, з 01.01.2021 року розмір штрафу становитиме 100% і 150% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) за перше та наступне порушення відповідно.

Проте, додаткових штрафних санкцій до вже передбачених Законом України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) не встановлено.

 

 

 

Джерело: Дебет-Кредит

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: