В Україні з’явився єдиний портал про всі державні послуги

В Україні з’явився єдиний портал про всі державні послуги

В Україні запрацював гід з державних послуг – інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, які надають органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Раніше у державі не було єдиної платформи, де можна було б дізнатися про будь-яку держпослугу у зручній формі. 


Читати також:

14 важливих змін та подій, які очікують бухгалтерів та українців у вересні 2020 року

Наслідки для бізнесу через продовження карантину! На які зміни чекати

У 2021 році українці відпочиватимуть 115 днів: перелік святкових та неробочих днів

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Цей гід містить повну та достовірну інформацію щодо тисячі послуг, а саме про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів. Гід доступний у двох форматах відкритих даних: Excel та Json.

Інформацію у гіді впорядковано за 36 життєвими подіями. Таку логіку систематизації послуг запозичено в уряду Канади. Дані про послуги розподілено за 17 категоріями залежно від сфери діяльності. Серед найпопулярніших категорій – соціальний захист, громадянство та міграція, діяльність бізнесу та громадських формувань, сфера інтелектуальної діяльності, фінанси та податки.

Гід є офіційним джерелом про державні послуги в Україні. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування при наданні певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на гіді, посилання на гід є аргументом для громадян – не надавати відповідні документи.

 

 

 

Джерело: Uteka

Теги: дія, державні послуги, , електронний підпискупити електронний підпис

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: