Що зміниться із випадками зупинки податкових перевірок з 2021 року?

Що зміниться із випадками зупинки податкових перевірок з 2021 року?

Ключові слова: здійснення перевірок, донарахування платежів, терміни зберігання документів

ДПС у Миколаївській області стосовно новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон №466повідомляє, що врегульовано питання строків давності для здійснення перевірок та донарахування платежів до бюджету. 


Читати також:

Як зберігати ПН та РК в електронній формі?

Програмні РРО: як проводити розрахункові операції в режимі офлайн?

Дистанційну та надомну роботу буде врегульовано законодавчо: проєкт ВРУ

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Законом №466 внесено зміни до ст. 102 ПКУ, а саме доповнено нормою, якою передбачено випадки коли проведення перевірок з питань дотримання вимог податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи є неможливим.

Так, змінами до ст. 102 ПКУ, які набудуть чинності з 01.01.2021, передбачено, що строки давності для здійснення перевірок та донарахування платежів до бюджету зупиняються на період, коли їх проведення неможливо у зв’язку із законодавчою або судовою забороною, недопуском до перевірки, відсутністю платника за місцезнаходженням, оскарженням ним протягом тривалого часу наказів на перевірку, втрати документів тощо.

На цей же період продовжуються також терміни зберігання документів відповідно до вимог ст. 44 ПКУ.

Це дозволить врегулювати проблему щодо неможливості визначення контролюючим органом грошових зобов’язань за ці періоди та дозволить запобігти втратам бюджету.

 

 

 

Джерело: Дебет-Кредит

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: