Електронні лікарняні з 1 січня 2021 року

Електронні лікарняні з 1 січня 2021 року

Ключові слова: електронний реєстр, порядок видачі, МОЗ, постанова

Цифровізація медичної сфери – один з основних пріоритетів Мінцифри. Про це на спільному брифінгу з МОЗ розказав Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Електронні лікарняні – революція для системи охорони здоров'я України. Це значно спростить процедуру отримання лікарняного та відповідних виплат. А також дозволить побороти мільярдну корупцію. Протягом кількох наступних місяців ми вже запустимо цю послугу", – повідомив Віцепрем’єр-міністр, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 


Читати також:

Кого потрібно відправити на самоізоляцію, хто є контактною особою

Декларація про доходи отримає нові додатки щодо нарахування ЄСВ

Платіжки на сплату податків "по-новому"

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Електронні лікарняні – важливий прорив у сфері цифрової трансформації медицини. Раніше потрібно було відкривати та закривати лікарняний особисто. Це — додатковий час, черги, поїздки, контакти з іншими людьми та не завжди прозорі схеми.

Лікар зможе вносити дані громадян онлайн. Ці дані автоматично відправлятимуться до інших відомств для відшкодування. Дані будуть підписані електронним підписом, що гарантуватиме достовірність і обґрунтованість виплати.

Група народних депутатів зареєструвала проєкт Постанови про заходи щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності (№ 4243). Нею Кабмін хочуть зобов'язати вжити заходів щодо прискорення впровадження Електронного реєстру.

Міністерству охорони здоров'я України доведеться до 1 січня 2021 року розробити та затвердити свої нормативно-правові акти, необхідні для впровадження Електронного реєстру листків непрацездатності. Разом із Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування МОЗ повинно затвердити Порядок видачі, продовження та обліку листків непрацездатності.

Загалом Міністерству охорони здоров'я спільно з Міністерством соціальної політики, Національною службою здоров'я, Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування доручено забезпечити повноцінне функціонування Електронного реєстру листків непрацездатності до 1 січня 2021 року.

 

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA та Бухгалтер.com.ua

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: