Декларація про доходи отримає нові додатки щодо нарахування ЄСВ

Декларація про доходи отримає нові додатки щодо нарахування ЄСВ

Ключові слова: окремі додатки, доходи фізичних осіб, податкові зобов'язання

Мінфін розробив проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859»

Проєкт наказу розроблено у зв’язку з внесенням змін до розділу ІV ПКУ Законом України від 16 січня 2020 року № 466 у частині оподаткування прибутку контрольованих іноземних компаній та у зв’язку із впровадженням подання звітності про нарахування ЄСВ у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб, відповідно до Закону України від 19 вересня 2019 року № 115 «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України від 19 вересня 2019 року № 116 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб».


Читати також:

Набрав чинності Порядок розгляду звернень до ДПС

ДПС готова не перевіряти суб'єктів з обігом менше €50 млн

Платіжки на сплату податків "по-новому"

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Відповідно до Закону № 466 платник податку –  резидент, що визнається контролюючою особою щодо контрольованої іноземної компанії, зобов’язаний визначити частину прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до положень Кодексу, включити її до загального оподатковуваного доходу, що відображається в річній податковій декларації про майновий стан і доходи  (далі – декларація), та визначити свої податкові зобов’язання. Тому наявна необхідність доповнення декларації інформацією щодо відображення зазначених доходів та податкових зобов’язань, а також доповнення декларації  окремим додатком КІК №.

Законами №115 і №116 визначено, що подання звітності про нарахування єдиного внеску здійснюється у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з чим виникла необхідність доповнення декларації додатковими окремими додатками ЄСВ 1, ЄСВ 2 та ЄСВ 3 та виокремлення зобов’язань з єдиного внеску в декларації для:

  • фізичних осіб – підприємців, крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування;
  • осіб, які провадять незалежну професійну діяльність;
  • членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах;
  • осіб, які сплачують єдиний внесок на умовах договору про добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.

З огляду на вищезазначене розроблено проєкт наказу.

 

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проєкту наказу Мінфін просить надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: dybko@minfin.gov.ua

Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: www.dkrp.gov.ua, E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua E-mail прес-служби: pres@dkrp.gov.ua

 

 

Джерело: Бухгалтер 911

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: