3 листопада більшість П(С)БО стали національними

3 листопада більшість П(С)БО стали національними

Мінфін наказом від 29.09.2020 р. №588 (зареєстрований в Мін'юсті 19.10.2020 р. за №1020/35303) вніс зміни до більшості П(С)БО.

Переважно це косметичні правки. Так, у назви 25-ти стандартів бухобліку додано слово «національні».

Більше змін внесено хіба що до НП(С)БО 25 «Спрощена фінансова звітність» та НП(С)БО 17 «Податок на прибуток». 


Читати також:

ДПС спроcтила та прискорила процес зняття з обліку ФОПів

Про скасування дії ЕЦП з 7 листопада та умови зберігання КЕП

Стажування без працевлаштування у ФОП

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Так, у П(С)БО 17 уточнено, що відстрочені податкові активи та відстрочені податкові зобов'язання відображаються в балансі окремими статтями необоротних активів і довгострокових зобов'язань за недисконтованою сумою, що підлягає відшкодуванню або сплаті.

З НП(С)БО 25 виключено згадку про заборгованість засновників з формування статутного капіталу зі статті «Поточна дебіторська заборгованість». Крім того, уточнено, що у статті «Неоплачений капітал» відображається сума заборгованості власників (учасників) за внесками до статутного капіталу. Суми за цією статтею вираховуються під час визначення підсумку власного капіталу.

Форму №1-мс після позиції «Нерозподілений прибуток (непокритий збиток)» доповнили новою позицією «Неоплачений капітал». Відповідно мікропідприємства отримають нову форму Балансу за ф. №1-мс та після її набрання чинності саме її мають заповнювати.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному віснику" №86 від 03.11.2020 р.  Відповідно всі ці зміни запрацювали з 3 листопада.

 

 

Джерело: Дебет-Кредит

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: